imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Доста бърз начин за сканиране на QR код през iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Разработката може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Официалната версия на новата система вече е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате по правилен начин, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да сканирате QR код през iOS 12 по доста лесен и бърз начин.

Допускаме, че все още използвате iOS 11, но ако причината за това е защото не знаете дали новата версия е съвместима и с вашия iPhone или iPad, няма от какво да се притеснявате. iOS 12 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия, но ако вече сте я инсталирали, може да тествате и полезната възможност за сканиране на QR код още сега.

Ако разполагате с iOS 11, вероятно знаете, че всеки от вас може да разбере какво се крие зад избран QR код по доста лесен начин. Просто отваряте заложеното приложение Camera, насочвате обектива към съответната графика и сте готови. В горната част на екрана ще се появи известие за действието, което може да предприемете, но при iOS 12 нещата са по-различни. Достатъчно е да отворите системните настройки, след това Control Center и да изберете Customize Controls. Докоснете върху зеления плюс пред Scan QR Code и сте готови.

Вече може да преминете в режим на сканиране на QR код по изключително лесен начин, дори при заключен екран на устройството. Просто отворете Control Center, докоснете върху малката икона с QR код, насочете камерата към желана графика и сте готови.

Новата версия на мобилната операционна система може да се похвали с доста промени и интересни приложения, като Shortcuts и Measure. До тях бихме подредили и полезните изменения в раздел Notifications, но истинската сила на разработката се крие „под капака“. iOS 12 работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, в което ще се уверите и сами, веднага след като инсталирате системата. Приложенията се зареждат с до 30% по-бързо, докато камерата в режим на заключен екран може да се появи двойно по-бързо, спрямо iOS 11.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.