imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Доста полезна Face ID промяна в последната версия на iOS


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения, но има и още нещо. Вече всеки от вас може да добави и второ Face ID лице, чрез което да отключи своя iPhone или пък последното поколение iPad Pro, но нека видим и какви стъпки се налага да предприемете, за да се възползвате от новата възможност.

Изглежда, че iPhone X постави началото на една нова биометрична система, която намери място не само във всяко от представените през септември месец на миналата година iPhone предложения, но дори и в изцяло новото iPad Pro поколение. Повече за Face ID може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как всеки от вас, стига да разполага с устройство с вградена TrueDepth камера, може да добави второ Face ID лице към своя профил.

Как да добавите ново лице към FaceID

  • Отворете системните настройки, както докоснете върху Settings.
  • Изберете FaceID & Passcode.
  • Въведете вашата шест цифрена парола.
  • Натиснете върху Set Up an Alternative Appearance.
  • Добавете ново лице по стандартен начин.

Можете ли да добавите лицето на друг потребител?

Изглежда, че нещата са същите като при Touch ID, където всеки от вас може да добави до 5 пръстови отпечатъка, като те могат да принадлежат на различни хора. При Face ID опцията е ограничена до две лица, което не е никакъв проблем. Благодарение на промяната в iOS 12, не само вие, но и примерно вашата половинка ще може да отключи семейния iPad Pro от последно поколение и то без да се налага да въвежда стандартната за целта парола.

Новата версия на мобилната операционна система може да се похвали с доста промени и интересни приложения, като Shortcuts и Measure. До тях бихме подредили и полезните изменения в раздел Notifications, но истинската сила на разработката се крие „под капака“. iOS 12 работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, в което ще се уверите и сами, веднага след като инсталирате системата. Приложенията се зареждат с до 30% по-бързо, докато камерата в режим на заключен екран може да се появи за двойно по-малко време, спрямо предната версия на мобилната операционна система.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.