imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Drag & Drop и полезни промени в Google Chrome за iOS 11


Освен с всички значими промени, с които може да се похвали iOS 11, заедно с официалната версия на системата, преди около месец се запознахме и с полезната Drag & Drop възможност. Благодарение на предложението, всеки от вас може да премести желано съдържание, като текст, снимки или пък видеа, от един прозорец в друг или от едно приложение в друго по съвсем лесен начин, от която разработка се възползва и новата версия на Google Chrome.

За да изпробвате определено доста полезната Drag & Drop възможност се налага да разполагате със съвместимо с iOS 11 поколение iPad и, разбира се, да сте инсталирали новата версия на операционната система. Останалите стъпки са съвсем лесни за изпълнение. Просто задръжте пръст върху произволен елемент, след това го преместете в друга част на екрана или пък дори в друго приложение, след като преминете през новия Dock панел, който е разположен в долната част на екрана.

Повече за Drag & Drop може да разберете, като посетите тази връзка, но нека видим какво е отражението на разработката и в приложението на Google – Chrome. Вече всеки от вас може да премести избран URL адрес, след като докосне върху полето за въвеждане на страница и задържи с пръст, а останалите стъпки са логични. Остава да поставите взетото съдържание в нов раздел или в Safari, Mail или Notes, но това не единствената промяна, с която се отличава новата версия на конкурентната разработка на Safari.

За да свалите Google Chrome за iOS по безплатен начин, просто потърсете заглавието в App Store или посетете тази връзка, а при положение, че вече разполагате с някоя по-стара версия – няма да е никак зле да я обновите. За целта отворете App Store, преминете към Updates и дайте ход на процеса по актуализиране, след което ще може да се възползвате както от полезната Drag & Drop възможност, така и от новите предложения в разработката, като Quick Actions и списък със сайтовете, които посещавате най-често.

Източник: Cult of Mac

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.