imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Един не толкова страшен Malware за iOS 11Официалната версия на iOS 11 и всички страхотни възможности в новата система на Apple вече са достъпни за всеки потребител, но явно се налага да разгледаме и защитата, с която се отличава разработката. При всички положения, системата може да се похвали с доста високо ниво на сигурност, но не и когато се опитате да инсталирате приложение, примерно от някоя интернет страница, вместо стандартно през App Store.

Последната версия на мобилната система все още е прекалено нова, за да разполага с кой знае колко разработени вируси и зловреден софтуер за нея, но това не означава, че не може да срещнете някое предложение от категорията. Достатъчно е само да попаднете в съмнителна интернет страница и да решите да се възползвате от обещаващото приложение, което ще ви позволи да персонализирате вашата операционна система, като игнорирате всички заложени правила в нея.

При положение, че предприемете процес по инсталация на подобен Malware софтуер, той ще се опита да добави набор от приложения, които ще предизвикат доста често блокиране и прегряване на вашия iPhone или iPad и не само. Зловредният софтуер може да предостави достъп и то без никаква парола на трети лица до вашите снимки в заложеното приложение Photos и до други части от съдържанието ви.

Ако вече сте инсталирали някое друго Malware предложение, не ви остава нищо друго, освен да направите Restore на вашето iOS устройство, но за да не се налага да предприемате тази стъпка, просто игнорирайте всякакви приложения, които се намират извън рамките на App Store. Залагайте само на вече проверените разработчици от системата на Apple, а за да разберете повече за впечатляващите възможности на iOS 11, посетете тази връзка.

Източник: EverythingApplePro

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.