imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Полезната Do Not Disturb at Bedtime функция в iOS 12


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира в началото на седмицата с представянето на новите версии на всички операционни системи на компанията. В рамките на първите два часа от WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като половината от това време беше отделено за промените, с които може да се похвали мобилната операционна система. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с полезната Do Not Disturb at Bedtime функция.

Всичко, което трябва да направите, за да активирате Do Not Disturb е да отворите Control Center и да докоснете върху малката икона с визуализирана луна в нея и входящите обаждания ще бъдат игнорирани, но има и една малка особеност. Реално погледнато, всеки от вас може да избере сам точно коя част от входящите повиквания да бъде ограничена и коя да нарушава вашето спокойствие. За целта, отворете Settings, след това Do Not Disturb и преминете към раздел Allow Calls From, а ние имаме една добра новина.

Просто трябва да изчакате да се появи официалната версия на iOS 12 и Do Not Disturb ще може да се активира автоматично, съобразно вече посочен Bedtime времеви интервал. За целта, преди всичко трябва да отворите заложеното приложение Clock и след това да включите Bedtime, а останалата част от вашата задача е съвсем лесна за изпълнение.

Отново отворете Settings, след това Do Not Disturb, но този път потърсете Scheduled. След като активирате функцията, точно под празния времеви интервал ще срещнете и новата възможност Bedtime. Трябва само да я включите и сте готови. Do Not Disturb ще се активира автоматично всеки път всеки ден, когато настъпи зададения час от вас за лягане и ще се изключва сутринта, отново по автоматичен начин. Така, ако случайно се събудите през нощта, няма да видите екран, претрупан с нотификации, а ще можете отново спокойно да заспите и да оставите досадните имейли и съобщения за сутринта.

За да разгледате и останалите промени в iOS 12, посетете тази връзка.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.