imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Една класация, в която Apple Music може да изпревари Spotify


Музикалната услуга на Apple печели все повече приятели на своя страна и това не ни изненадва по никакъв начин. Все пак само с една регистрация получавате достъп до няколко десетки милиона предложения, но има и една малка особеност. Към днешна дата Spotify все още може да се похвали с доста повече потребители, което до края на годината вероятно ще се промени или поне в рамките на САЩ.

Само за година и половина от своето съществуване или от последните няколко месеца на 2016-та Apple Music достигна завидните 20 милиона потребители, спрямо доста по-сериозните 50 милиона на Spotify, но това е разбираемо. Конкурентната услуга се появи около шест години по-рано, което явно не й дава чак толкова голяма преднина. Към началото на тази година, Apple Music може да се похвали с над 36 милиона потребители на платен абонамент, а според The Wall Street Journal услугата скоро може да изпревари своя основен конкурент в лицето на Spotify по-популярност в рамките на САЩ.

Значителна част от многобройните потребители на Android се доверяват на Spotify, което допринася съществено за 70-те милиона сключени абонаменти към днешна дата, но това не е единственото предимство, с което разполага основният конкурент на Apple Music. Услугата предлага възможност за безплатен, но за сметка на това и изпълнен с доста реклами достъп до значителна част от съдържанието си. От тази опция се възползват около 140 милиона потребители от всяка точка на света.

Apple Music предоставя на всеки потребител право на безплатен тестов достъп до своето музикално съдържание в рамките на три месеца, а след изтичането на този период се налага да заплатите сумата от 8.99 лв. на месечна база, което разбира се, не е задължително. Разполагате с право да се откажете от услугата по всяко време или пък да сключите семеен абонамент, който оказва отражение върху всички устройства във вашата група, срещу малко по-високата цена от 13.99 лв., отново на месечна база, а за да разберете повече за Apple Music, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.