imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Едно интересно доказателство за появата на изцяло нов iPad mini


Последното технологично събитие на Apple за миналата година, което се проведе преди около два месеца, ни запозна не само със страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей и мощната версия на Mac mini, но и с едно изцяло ново iPad Pro поколение. Таблетът разполага с разпънат екран във всеки край и TrueDepth камера, но нека видим какво се случва и с прогнозираното iPad mini поколение, което така и не се появи през 2018 г.

Настоящият iPad mini не е виждал актуализация от няколко години, но според известния с точните си прогнози анализатор Ming Chi Kuo това съвсем скоро ще се промени. Изцяло новият iPad mini ще разполага с по-мощен процесор и вероятно с доста конкурентна цена. Съществува вероятност таблетът да дебютира през следващите няколко месеца, като по-бюджетна алтернатива на мощното трето iPad Pro поколение, за което свидетелстват и споделените преди няколко седмици от Slashleaks снимки на предпазен калъф, предназначен за iPad mini от пето поколение.

Размерите на екрана на прогнозираната разработка вероятно няма да се различават кой знае колко сериозно от тези на настоящето iPad mini поколение. Според повечето източници, компактното предложение ще има диагонал на екрана от 7.9 инча. За разлика от предишното поколение обаче, прогнозираното ще разполага с разпънат екран във всеки край и съвсем очаквано със система за лицево разпознаване. Вграденият процесор и видео ускорител също ще бъдат подобрени, но нека видим и за какво свидетелстват интересните снимки на предпазния калъф:

  • Подобрена основна камера с микрофон и светкавица, с каквато може да се похвали iPad Pro.
  • Четири вградени високоговорителя, отново подобно на iPad Pro, разположени от горната и долната лява и дясна странична част на корпуса.
  • Smart Connector, чрез който може да свържете вашата Smart клавиатура.
  • В горната част на калъфа забелязваме и малък отвор, наподобяващ доста на стандартния за отминалите поколения 3.5 мм аудио изход, макар и да се съмняваме, че разработката ще разполага с такъв.

Макар и да не сме сигурни в достоверността на предоствените снимки от Slashleaks, бихме могли да отличим прогнозираните промени от Ming-Chi Kuo като съвсем реалистични, за разлика от тези, за които свидетелства споделеният корпус на очакваното устройство в Twitter профила на Mr. White. Говорителите са два, 3.5 мм аудио изход отново присъства в горната лява част на корпуса, камерата е съвсем станратна, изглежда точно като тази, с която може да се похвали iPhone 5 (или поне на размери) и по-важното – точно както при предното поколение, няма вградена светкавица, а това придава доста съмнителен характер на споделените снимки.

Реално погледнато, единствената видима разлика спрямо предното поколение, за което свидетелстват снимките на корпуса, се крие във вградената Cellular антена в горната задна част на устройството, което ни кара да смятаме само едно. Ако снимките не са фалшиви, вероятно това е просто един съвсем ранен прототип на следващо iPad mini поколение, който при всички положения ще се различава значително от разработката, която очакваме да дебютира съвсем скоро.

В рамките на тази година може да се запознаем с актуализиран iMac с по-мощен процесор и видео ускорител, което се отнася и за компактното 12 инчово MacBook поколение, но има и една малка особеност. Съществува вероятност разработките да се появят без специално организирано за тях събитие и то в рамките на следващите няколко седмици, което се отнася и за все още очакваната AirPower безжична зарядна поставка и за второто поколение AirPods.

Източник: MacRumors

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.