imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Едно страхотно или страховито AR приложение за iOS 11


Заедно с последната версия на мобилната операционна система се запознахме и със страхотната ARKit връзка, чрез която всеки разработчик може да кодира вариант с елементи на добавена реалност по един доста лесен начин, но ако я комбинираме с иновативната Face ID система, нещата придобиват коренно различно измерение. За да се убедите в твърдението, просто вижте приложението на Kazuya Noshiro, което все още не разполага с качена версия в App Store.

Бихме казали, че предложението на японския разработчик е едновременно и страхотно и страховито. Все пак е доста неестествено да видите своя поглед в помещението, без да бъде обграден с лицето ви, но нека разгледаме техническата страна на нещата. Noshiro използва иновативната Face ID система, за да направи огледално копие на лицето в реално време, след което просто го изрязва, така че да останат само очите и ги визуализира под формата на AR елемент, но има и една малка особеност.

На мястото на изрязаната част от лицето е поставена предварително направена снимка на помещението, в което се намира Noshiro и то по такъв начин, че тя пасва изключително точно на реалната обстановка, която го заобикаля. Резултатите са повече от впечатляващи, а макар и да не намираме кой знае колко голямо приложение на интересната комбинация между Face ID и иновативната ARKit връзка, все пак това е една чудесна демонстрация на възможностите, с които може да се похвали iPhone X и последната версия на мобилната операционна система.

Вероятно скоро ще се запознаем и с комбинация между тези технологии в някоя интересна игра или пък полезно приложение, а за да разберете повече за ARKit, просто посетете тази връзка.

Източник: The Verge

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.