imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Едуард Сноудън подкрепя Apple в битката с ФБР


Едуард Сноудън, агент с достъп до класифицирана информация, напуска Агенцията за национална сигурност в САЩ през 2013 година, защото, както сам казва “не мога съзнателно да позволя на американското правителство да унищожи личната неприкосновеност, интернет свободата и основни свободи за хората по света с тази мащабна машина за следене, която те тайно градят”. Днес той взема отношение в битката между ФБР и Apple относно отключения iPhone 5c, свързан с атентата в Сан Бернардино.

Присъединявайки се към редица технологични компании и дори съпруга на една от пострадалите при атентата жени, Сноудън заема позицията на Apple, като неговото мнение е твърдо, че ФБР трябва да предостави метода за отключване на компанията от Купертино, с което да подобрят защитата на устройството, нещо което Агенцията отказва да направи, както вече знаете.

fbikey3-746x419-746x419За мнението на Сноудън разбрахме, след като той се появи в дебат, организиран в Ню Йорк, преди седмица. Неговото присъствие беше виртуално, чрез Google Hangout, но въпреки, че се намира в Русия, която му е предоставила три годишно убежище, взема страна относно битката между ФБР и Apple, като казва:

Мисля, че искането на Apple е правилно. Потребителите на това устройство са милиони, а тяхната личната неприкосновеност и свобода трябва да бъдат защитени.

Вижте видео запис от дебата, тук:

Последните слухове, с които разполагаме са, че компанията от Купертино няма да съди ФБР, за да получи исканата информация, въпреки, че голяма част от потребителите призовават Apple да предприеме съдебни действия, тъй като това е в интерес на обществената сигурност. Въпреки, че професионалистите, които наема ФБР, не могат да отключат по-нови устройства от iPhone 5c с приложения метод, проблемът е от голямо значение и не трябва да бъде пренебрегван.

Както Сноудън казва, “милиони американци, все още използват iPhone 5c, в който ФБР успя да проникне. Ако методът бъде предоставен на Apple, това ще означава, че ФБР ще се погрижи за безопасността на милиони потребители, които са изложени на риск”.

Впечатляващата биография на Едуард Сноудън може да откриете тук, останалите наши статии свързани с темата, като натиснете, тук, а ние ще продължаваме да ви информираме за всяка значима подробност, която разберем.

Източник: appadvice

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.