imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате Dark Mode, Stacks и App Store в macOS Mojave


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия вече е достъпна за всеки потребител. Ако се чудите дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто искате да разберете какви стъпки да предприемете за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви разкажем малко повече за полезните Dark Mode и Desktop Stacks функции.

За да активирате тъмния режим на темата, трябва да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете тъмната тема срещу Appearance, но има и една малка особеност. Ето защо macOS Mojave разполага с няколко съвсем еднакви фонови изображения, като всяка от снимките е направена в различна част от денонощието. Системата може да преминава плавно от нормален режим към тъмен по автоматичен начин, в зависимост от настоящата част от денонощието, като заедно с това се променя и фоновото изображение.

Толкова за Dark mode, а ако все още не знаете точно какво представлява и новата Desktop Stacks функция, ние ще ви обясним. Просто комбинирате разположените файлове на работния плот по тематичен начин в групи, съобразно техния вид, дата на последна редакция или пък създаване. Реално погледнато, съдържанието изглежда все едно е разположено в стандартни папки, но с една малка разлика – всичко става по автоматичен начин. Тази нова функция може да превърне вашия десктоп в едно далеч по-подредено място, но нека разгледаме и обновения App Store.

Видно от приложеното изображение, настолната версия на магазина за приложения изглежда изцяло обновена, което реално погледнато трябваше да се случи отдавна. Разделите са преместени от горната хоризонтално разположена лента към лявата страна на екрана. Дясната част от екрана остава за всички App Store рекламни банери, които напомнят на тези в iOS, както и за преглед на отворено приложение, а за да разберете повече за промените, с които се отличава официалната версия на macOS Mojave, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.