imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Повече за поредната Supplemental актуализация на macOS


Преди около месец се запознахме с официалната 10.13.3 версия на macOS, която явно скоро ще остане в миналото. Повече за малките промени в нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а докато се появи очакваната 10.13.4 версия, нищо не ви спира да инсталирате новата Supplemental актуализация на настолната операционна система. Грешките, с които може да се справи разработката, не са толкова много, но това не означава, че ви препоръчваме да я подминавате.

За да инсталирате важната поправка, преди всичко се налага да разполагате с последната версия на настолната операционна система. Ако все още не сте преминали към нея, може да разберете какви стъпки да предприемете за целта, като посетите тази връзка, а ако вече се наслаждавате на High Sierra, не ви остава нищо друго, освен да отворите настолната версия на App Store, да докоснете върху Updates и да инсталирате актуализацията, която поправя точно тези грешки, които оставя в миналото и iOS 11.2.6:

  • Отстраняване на грешка, при която използването на определена последователност от букви и символи може да блокира някое от вашите разработени от трети страни приложения.
  • Поправка на проблем, при който някои от разработените от трети страни приложения не разполагат с възможност да се свържат с вашите външни аксесоари.

Припомняме ви, че промените в първите две актуализации на системата не са кой знае колко сериозни, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че всяка от разработките, освен че оставя доста грешки в миналото, добавя и никак не малко актуални защити към системата, което се отнася и за версия 10.13.3. Актуализацията поправя не само появили се грешки в предшестващите я разработки, но и отстранява проблем, който позволява да отворите разширените App Store настройки през System Preferences без въвеждането на задължителната за целта администраторска парола.

Ако все още не сте инсталирали macOS 10.13.3, трябва да знаете, че с официалната версия на третата актуализация, ще защитите вашия Mac от вече доста популярните Meltdown и Spectre нападения. Чрез тях трета страна разполага с възможност да се опита да достъпи до вашето съдържание, а за да се запознаете с всички промени и новости в очакваната четвърта актуализация на настолната операционна система, просто посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.