imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да инсталирате първата публична бета на iOS 12


Изминаха няколко седмици от представянето на всички нови операционни системи на Apple по време на WWDC в началото на юни. Технологичното мероприятие ни запозна с първата тестова версия на iOS 12, но явно след втората бета на операционната система от преди няколко дни, точно както предполагахме идва време да се възползваме и от първото, но публично бета предложение на очакваната система. Бета версията се появи само преди няколко дни, а ние ще ви покажем как да я инсталирате, стига да искате да я изпробвате още сега.

Първата публична бета е по-различна от първата, предназначена за разработчиците. Тя се отличава със значително по-стабилен начин на работа и допуска по-малко грешки, но трябва да се замислите преди да я инсталирате, както съветва Apple. Вероятно не малка част от приложенията, които използвате не разполагат със съвместим вариант с iOS 12 и не само. Говорим за първата бета за публично тестване, а това означава само едно. Въпреки всичко, тя определено не работи безпроблемно, но ако имате някое резервно iOS устройство, нищо не ви спира да я тествате още сега.

 • Посетете страницата на Apple за Beta Software Program и се впишете с вашето Apple ID, като посетите тази връзка през устройството, на което желаете да инсталирате iOS 12.
 • Преминете към раздел iOS.
 • Спуснете се към долната част на страницата и докоснете върху Download.
 • В допълнително отворения прозорец изберете Allow и Install.
 • Въведете вашата парола, съгласете се с общите условия и потвърдете желанието си, след което устройството ще се рестартира автоматично.
 • След като устройството зареди отново, влезте в системните настройки, след това в General и потърсете iOS 12 Public beta в раздел Software Update.
 • Стартирайте актуализацията по стандартен начин и сте готови.

За да видите основните промени във всички представени операционни системи от Apple в началото на месеца, посетете тази връзка, а ние ще ви припомним тази част от тях, върху която компанията поставя акцент в прикрепената бележка към първата бета на iOS 12.

 • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.
 • Нови анимирани емотикони.
 • Вариант да създадете персонално Animoji предложение, което ще може да откриете като Memoji.
 • Вариант да използвате Animoji, Memoji и всички емотикони в приложенията Messages и FaceTime.
 • Полезната Screen Time възможност, чрез която може да разберете и контролирате точно колко време прекарвате в което и да е от вашите приложения.
 • Вградената Shortcuts функция в Siri позволява на интелигентния асистент да работи с допълнително инсталирани приложения.
 • По-висока производителност, която позволява, примерно на приложението Camera да стартира 70% по-бързо спрямо iOS 11.

Припомняме ви, че преди няколко дни се появи и втора бета версия на очакваната мобилна операционна система, предназначена за всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик. Повече за нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а за да се запознаете с официалната версия на iOS 12, ще се наложи да изчакате още няколко месеца. Вероятно предложението ще дебютира заедно с очакваните iPhone поколения през втората половина на септември.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.