imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да използвате заложените емотикони в macOS


Ако вече разполагате с iPhone X, стандартните емотикони едва ли биха могли да ви направят кой знае колко сериозно впечатление. Десетото поколение се отличава с доста анимирани варианти, а ние ви припомняме, че преди няколко седмици Unicode Consortium представи своите над 150 нови емотикона. Предложенията са част от стандарт Unicode 11 и вероятно ще се появят на 17 юли или на датата, на която се чества Световния ден на емотиконите, а ние ще ви покажем как да се възползвате от статичните варианти и през вашия Mac.

Съществуват множество приложения, които ще ви позволят да използвате емотикони и през вашия Mac. Измежду всички варианти, бихме препоръчали Emoji Keyboard и Emoji Lite, но защо да прибягвате към допълнително приложение, още повече, когато вашата операционна система разполага с изключително голям набор от емотикони. Достатъчно е да стартирате някое от фабрично заложените приложения като Safari, Mail, Messages или пък Notes, да маркирате поле за въвеждане на текст, след това да използвате клавишна комбинация Ctrl, Cmd и Space и може да преминете към следващата лесна за изпълнение стъпка.

Малка част от очакваните нови Unicode 11 емотикони.

При положение, че горната стъпка е изпълнена, на екрана на вашия Mac ще се визуализират всички фабрично заложени емотикони. Разполагате с удобната възможност да изберете тематична категория, като отправите поглед към долната част на прозореца, да се възползвате от разположената над емотиконите търсачка или пък да активирате разширен режим на изглед, като кликнете върху разположената в горния десен ъгъл икона. Изберете най-подходящото предложение, кликнете върху него и сте готови, но има и една малка особеност.

Полезната възможност не може да бъде изпълнена от странични приложения като Microsoft Word, Viber или Skype, а при положение, че разполагате с MacBook Pro с Touch Bar, нещата биха могли да станат по един още по-лесен начин. Вграденият чувствителен на допир екран може да визуализира всички екотикони или само най-използваната част от тях, като вие само трябва да докоснете върху желаното предложение. Повече за macOS High Sierra може да разберете, след като посетите тази връзка.

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.