imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да изтриете историята на YouTube за iOS


Ако искате да разберете малко повече за изцяло новата тъмна тема на YouTube за iOS или по какъв начин да отворите видео в платформата през приложението Safari, посетете тази връзка. Възможностите на популярната мрежа за споделяне на видео съдържание са доста разнообразни, но измежду тях съществуват няколко малки настройки, за които може би не сте чували. Всеки от вас може да изтрие историята на своето YouTube приложение, а ние ще ви покажем не само как да се справите с тази задача, но и защо това действие е необходимо.

Преди да започнем, нека обърнем повече внимание на това по какъв начин функционира платформата или по-точно този раздел от нея, който визуализира музикални или друг вид видео предложения. Без значение от това какво съдържание сте стартирали, препоръчаните варианти доста често може да се повтарят или да не представляват интерес за вас, което не трябва да ви притеснява. Предложенията са автоматично сортирани, съобразно вашите абонаменти и всички търсения и видеа, които сте стартирали през годините, а за да опресните този списък, просто трябва да изтриете историята.

Ако вече сте се вписали с вашия YouTube акаунт или с такъв за услугите на Google, остава само да отворите приложението, след това да докоснете върху иконата с профилната ви снимка, която е разположена в горния десен ъгъл и да се отправите към Settings. В раздел Privacy ще откриете вариант не само да изчистите историята на всички преглеждани видеа в платформата, като докоснете върху Clear watch history, но и такъв, чрез който всеки от вас може да премахне историята на търсените предложения, без значение от това, дали някога са били стартирани.

За целта просто докоснете върху Clear search history и сте готови. Вече всички предложения ще се визуализират съобразно групите, към които сте се абонирали, харесаните от вас видеа или просто по тематичен начин, за което ще се погрижи специално разработеният за целта алгоритъм от Google, но има и още нещо. Всеки от вас може да спре събирането на информация относно всички стартирани и търсени видеа. Достатъчно е само да включите Pause watch и search history и сте готови и с тази настройка, а ние ви припомняме, че тези стъпки ще окажат отражение и върху настолната, уеб версия на YouTube.

Повече за мобилната версия на YouTube може да разберете, като посетите тази връзка.

Newsletter game article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.