imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да направите видео запис на екрана през своя iPhone или iPad


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Официалната версия на новата мобилна операционна система на Apple вече може да бъде инсталирана в комплект с нейната първа актуализация. За да разберете как да я инсталирате по правилен начин посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да направите видео запис на екрана през последната версия на мобилната операционна система и не само. За да се възползвате от Screen Recording, трябва да разполагате с iOS 11 или по-нова версия на системата, но нека видим и какви стъпки се налага да предприемете за целта.

iOS 12 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия. Реално погледнато, официалната версия на предложението се отличава със съвсем малък набор от грешки, които с нейната първа поправка остават в миналото:

  • Отстранява грешка, при която някои iPhone Xs устройства не преминават в режим на зареждане при заключен екран (при жично зареждане на батерията).
  • Поправка на грешка, при която iPhone Xs се опитва да изгради връзка с 2.4 GHz Wi-Fi мрежа, вместо с 5 GHz такава.
  • Стандартният „.?123“ бутон във виртуалната iPad клавиатура се връща на своята предишна позиция.
  • Поправка на малка грешка, при която субтитрите не се появяват през някои видео приложения.
  • Вграденият Bluetooth модул вече работи без никакво прекъсване.

Заедно с всички поправки на грешки, iOS 12 подобрява и защитата на вашето устройство, но нека видим и по какъв начин всеки от вас може да направи видео запис на своя iPhone или iPad екран. Всичко може да стане доста лесно. Достатъчно е само да добавите Screen Recording в Control Center, като отворите Customize Controls в раздел Control Center на Settings и сте почти готови. Спуснете контролния център, след това докоснете върху иконата за запис, а когато приключите с желаните за записване действия, повторете последните стъпки, за да сложите край на вашето видео.

За да стигнете до своите Screen Recording записи, отворете заложеното приложение Photos и потърсете Camera Roll, а за да разберете повече за промените, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.