imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да поставите Apple Pencil в режим на ниска консумация


Завидните технически характеристики и високата производителност, с които може да се похвали iPad Pro определено са съпоставими с тези на един стабилен компютър, но това не е единствената предпоставка, която определя възможностите на устройството. Достатъчно е само да добавите iOS 11 и нещата придобиват едно доста професионално измерение, а ние ще ви покажем как да поставите Apple Pencil в режим на ниска консумация, макар и тази стъпка да не особено препоръчителна, ако използвате умната писалка сравнително често.

Реално погледнато, вече не е задължително да разполагате с iPad поколение Pro, за да се възползвате от възможностите на Apple Pencil. Това може да стане и с новия 9.7 инчов таблет, който от около месец е наличен и у нас. Разполагате с възможност да закупите своето шесто поколение iPad както онлайн от тук, така и в нашите магазини. Цените започват от 725 лв с ДДС за Wi-Fi модела с 32 GB памет. Цветовете са сребърен, астро-сив и златен, различните варианти са с капацитет от 32 GB и 128 GB (Wi Fi и Wi Fi + Cellular), но нека преминем към интересния съвет.

При положение, че точно сте разопаковали вашата нова умна писалка, трябва да знаете, че тя е в изключено състояние, но едва ли ще я видите отново в такова. Този аксесоар не разполага с бутон, чрез който може да го изключите, което не трябва да ви притеснява. За да сдвоите Apple Pencil с шестото поколение iPad или пък с iPad Pro, просто свържете новия аксесоар с вашия таблет чрез стандартен Lightening кабел и сте готови. С това действие ще включите писалката, но нека видим кога и колко енергия изразходва тя.

Ако вече сте сдвоили Apple Pencil с вашия таблет и докоснете върху неговия екран, тя ще се активира автоматично, като в този режим изразходва най-много енергия. За да премине в режим на покой или такъв на по-ниска консумация, просто я оставите за момент. Ако искате да изключите Apple Pencil, това няма как да стане, но все пак има една малка хитрина. За да поставите писалката в режим на още по-ниска консумация, примерно когато знаете, че няма да я използвате в продължените на няколко дни, развалете изградената блутут връзка между нея и вашия таблет и сте готови.

Повече за последното, шесто поколение iPad може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.