imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да поставите Apple Pencil в режим на ниска консумация


Завидните технически характеристики и високата производителност, с които може да се похвали iPad Pro определено са съпоставими с тези на един стабилен компютър, но това не е единствената предпоставка, която определя възможностите на устройството. Достатъчно е само да добавите iOS 11 и нещата придобиват едно доста професионално измерение, а ние ще ви покажем как да поставите Apple Pencil в режим на ниска консумация, макар и тази стъпка да не особено препоръчителна, ако използвате умната писалка сравнително често.

Реално погледнато, вече не е задължително да разполагате с iPad поколение Pro, за да се възползвате от възможностите на Apple Pencil. Това може да стане и с новия 9.7 инчов таблет, който от около месец е наличен и у нас. Разполагате с възможност да закупите своето шесто поколение iPad както онлайн от тук, така и в нашите магазини. Цените започват от 725 лв с ДДС за Wi-Fi модела с 32 GB памет. Цветовете са сребърен, астро-сив и златен, различните варианти са с капацитет от 32 GB и 128 GB (Wi Fi и Wi Fi + Cellular), но нека преминем към интересния съвет.

При положение, че точно сте разопаковали вашата нова умна писалка, трябва да знаете, че тя е в изключено състояние, но едва ли ще я видите отново в такова. Този аксесоар не разполага с бутон, чрез който може да го изключите, което не трябва да ви притеснява. За да сдвоите Apple Pencil с шестото поколение iPad или пък с iPad Pro, просто свържете новия аксесоар с вашия таблет чрез стандартен Lightening кабел и сте готови. С това действие ще включите писалката, но нека видим кога и колко енергия изразходва тя.

Ако вече сте сдвоили Apple Pencil с вашия таблет и докоснете върху неговия екран, тя ще се активира автоматично, като в този режим изразходва най-много енергия. За да премине в режим на покой или такъв на по-ниска консумация, просто я оставите за момент. Ако искате да изключите Apple Pencil, това няма как да стане, но все пак има една малка хитрина. За да поставите писалката в режим на още по-ниска консумация, примерно когато знаете, че няма да я използвате в продължените на няколко дни, развалете изградената блутут връзка между нея и вашия таблет и сте готови.

Повече за последното, шесто поколение iPad може да разберете, като посетите тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.