imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как да затворите принудително всички macOS приложения


Промените в последната HighSierra версия на macOS са доста впечатляващи, но това не ни спира по никакъв начин да разгледаме и една съвсем малка възможност, от която може да се възползвате дори и през по-стар вариант на операционната система. Ако искате да изключите всички стартирани приложения преди да затворите, примерно вашия MacBook Pro, това може да стане по един доста бърз и лесен начин и то само с една стъпка, без да се налага да я повтаряте с всяка отворена програма.

За да затворите някое стартирано macOS приложение, просто трябва да поставите мишката върху стандартния Dock панел, който по подразбиране се намира в долната част на екрана. Остава това да кликнете с десен бутон или просто да кликнете и задържите върху разработката, която желаете да изключите, докато се отвори малкото меню с разширени възможности, от което просто избирате Quit и сте готови, но има и една малка особеност.

Ако възникне грешка и приложението не иска да се затвори, повторете горните стъпки, но този път в отвореното меню кликнете върху Force Quit и вашето действие ще се отрази мигновено. Не е нужно да се опитвате да изключите Finder. Това е единствената разработка, която винаги е активна, макар и да разполагате с възможност да я рестартирате. За целта кликнете върху логото на Apple, което се намира в основното меню, след това върху Force Quit, изберете Finder и кликнете върху Relaunch, а ние ще ви покажем как да затворите всички стартирани приложения едновременно.

Отново спуснете основното меню, след като кликнете върху логото на Apple и отворете Force Quit. Остава само да маркирате всички приложения или тази част от тях, която желаете да затворите, като задържите бутон cmd и кликнете върху желаните разработки. Потвърдете вашето действие, чрез бутон Force Quit и сте готови. Всички маркирани приложения ще се затворят автоматично. Преди тази стъпка ви препоръчваме да запазите съдържанието, което сте създали през всяко от отворените приложения, за да не се налага да се опитвате да го възстановявате на по-късен етап от време.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.