imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как може да изглежда второто поколение iPhone SE


През последните месеци разгледахме доста предположения относно появата на изцяло нов (не просто обновен) вариант на iPhone SE с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth предна камера. Зад концептуалните варианти на Curved.de и Concept Creator застават и прогнозите на Economic Daily News и DigiTimes, но това вече не е толкова актуална новина. Според KGI Securities устройството няма да може да се похвали с толкова сериозни промени, а зад това твърдение застава и едно доста интересно видео на очакваната разработка.

Ако разгледаме развитието на iPhone SE още от неговата поява през не толкова далечната 2016-та година, няма да открием кой знае колко съществени промени. Реално погледнато, Apple актуализира устройството единствено през 2017-та година, като пусна варианти с повече вградена памет от 64GB и 128GB. Вероятно в рамките на следващите няколко месеца ще видим нещо подобно. Според последните данни на Mac Otakara, новият iPhone SE ще се сдобие с около 40% по-бърз процесорен чип или A10 Fusion, спрямо сегашната A9 разработка и не само.

Основната промяна може да бъде последвана от по-мощен видео ускорител, малко повече оперативна памет и по-качествени основна и предна камера, но не и от иновативната Face ID  биометрична система. Вграденият Home бутон със сензор за разпознаване на вашия пръстов отпечатък няма да бъде премахнат от долната предна част на устройството, което означава само едно. Разработката няма да се отличава с разпънат екран във всеки край, като твърдението вече е подкрепено и от една интересната видео прогноза, която се появи в китайската социална мрежа Weibo преди броени часове.

Подобно на iPhone 7 и всяко следващо поколение, в долната странична част на очакваната разработка няма да откриете стандартния 3.5 мм аудио изход. На неговото място ще бъде поставен втори високоговорител или просто основният микрофон на устройството, но не и според последната прогноза. Видно от приложеното видео, стандартният аудио изход си е на мястото, което честно казано ни изненада. Не трябва обаче да се доверяваме изцяло на интересните кадри. Все пак това може да бъде просто един добре издържан макет на устройството.

Няма как да бъдем сигурни точно по какъв начин ще изглежда задната страна на корпуса на следващия iPhone SE, но вероятно ще се различава от този на актуалното поколение. Mac Otakara прогнозира появата на модул за безжично зареждане на батерията, а ние знаем, че този процес не може да протече през сегашния метален корпус. Вероятно той ще бъде стъклен, за което свидетелства и приложеното видео. За да разберем дали прогнозираните промени ще срещнат бял ден, вероятно ще трябва да изчакаме поне още няколко седмици.

Източник: MacRumors

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.