imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето какви промени крие поредната видео концепция на iOS 12


Според последната прогноза на Mark Gurman от преди около два месеца, в рамките на тази година Apple не само ще изравни възможностите на iOS с тези на macOS още повече, но и всяко следващо приложение ще може да бъде стартирано и през двете системи. Зад люботиното твърдение застава и Álvaro Pabesio, а ние ще ви покажем по какъв начин може да изглежда следващата версия на мобилна операционна система през призмата на iosconcept.

Към днешна дата няма как да бъдем сигурни, че с iOS 12 и macOS 10.14 ще се запознаем с очакваните универсални приложения. Информацията не е подкрепена официално от Apple, но от друга страна изглежда доста правдоподобна. Хронологично погледнато, с всяка следваща версия възможностите на двете системи се изравняват все повече, но нека видим върху какви промени поставя акцент и днешната концепция, събрана в едно съвсем кратко видео с продължителност от малко над минута и половина.

Освен очаквания Dark Mode, на който днешната концепция обръща никак не малко внимание, виждаме един значително променен режим на заключен екран. Вероятно всеки потребител ще може да избере желани елементи, които да останат видими, дори когато устройството е в покой, като часовник или бутон за включване на вградения фенер и не само. Измежду останалите промени се подреждат нови динамични фонови изображения, които приличат повече на кратки видеа, групирани известия, FaceTime видео разговор с до четири участника и доста по-компактна скала за ниво на звук.

За съжаление, но и съвсем очаквано, интересната концепция не е подкрепена от Apple по никакъв начин и все пак едно е сигурно. Изброените промени изглеждат доста функционални, а за да разберем дали някаква част от тях ще намери своето място в очакваната версия на мобилната операционна система, ще се наложи да изчакаме още около два месеца. По време на организираната от Apple Световната конференция на разработчиците през юни, компанията ще представи първите тестови версии на своите нови операционни системи, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.