imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво може да очакваме от Apple през 2018 година


Изминалата година ще остане в историята като един изключително успешен период за Apple, но вече сме 2018-та. Вероятно и вие се питате с какво ще ни изненада компанията в рамките на следващите 12 месеца, а ние ще разгледаме интересните предположения на MacRumors, които са базирани на всички слухове и прогнози, които са ни известни към днешна дата.

На първо място измежду всички варианти поставяме очакваната интелигентна тонколона HomePod, която компанията представи през юни месец на 2017-та по време на WWDC. Реално погледнато, тук няма място за съмнение, че предложението ще дебютира, вероятно през първото тримесечие на тази година. Все пак това трябваше да стане още през 2017 година, но явно производството преминава през малко забавяне, а ние се насочваме към няколко нови поколения iPhone.

Нямаме никаква представа за точните имена на очакваните поколения, но според последните анализи на KGI в рамките на тази година ще се запознаем с три предложения с разпънат екран във всеки край, като тези с диагонал от 5.8 и 6.5 инча ще се отличават с OLED матрица, за разлика от 6.1 инчовото предложение. Разработката, която по всичко изглежда, че идва на мястото на iPhone 8 ще разполага с LCD матрица и вероятно с по-ниска пазарна цена, докато биометричната система, която може да разпознае лицето на своя потребител няма да подмине нито една от разработките.

Страхотните промени, с които дебютира иновативното десето поколение iPhone вероятно през тази година ще стигнат и очаквания iPad Pro. Разпънат екран във всеки край, премахнат Home бутон, вградена TrueDepth предна камера, по-мощен процесор и видео ускорител, но за съжаление нямаме никаква представа за точните размери на екрана, с които ще се отличава разработката. Вероятно външните размери на 10.5 и 12.9 инчовите разработки ще бъдат запазени, но нека разгледаме и през какво може да премине iPhone SE.

Според Tekz24, компактното изпълнение ще може да се похвали с процесор A10, два гигабайта оперативна памет, 12 мегапикселова основна камера, 5 мегапикселова предна и със съвсем тънка декоративна рамка. Според тях, екранът ще бъде разпънат във всеки край, а стандартният Home бутон ще остане в миналото, но за съжаление няма как да бъдем сигурни в това твърдение. Източниците не се отличават с кой знае колко точни прогнози, което ни кара сериозно да се усъмним, че наследникът на iPhone SE ще изглежда точно така.

Към днешна дата не разполагаме с кой знае колко информация относно новите MacBook, MacBook Prо, iMac и iMac Pro компютри, но едно е сигурно. Вероятно всеки от тях ще премине през сериозна актуализация, съобразно своя процесор и вграден видео ускорител, с което се съмняваме да може да се похвали и Apple TV. Хронологично погледнато, четвъртото поколение дебютира през 2015 година, а неговият актуализиран, по-мощен вариант се появи през 2017-та.

Не трябва да забравяме, че от Apple не са потвърдили официално информацията за появата на нито един от изброените продукти с изключение на HomePod. Все пак, винаги съществува вероятност компанията да ни изненада с някоя неочаквана и иновативна разработка по всяко време.

Източник: MacRumors

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.