imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето кога може да се запознаем с очакваните iPhone поколения


През последните месеци разгледахме доста противоположни предположения относно появата на iPhone SE с разпънат екран във всеки край и вградена Face ID биометрична система, но вероятността това да се случи е доста малка. Според повечето източници, през септември компанията ще ни изненада с три нови поколения, като до 5.8 инчовия наследник нa iPhone X се подреждат очакваните 6.1 (Retina LCD) и 6.5 (LED) инчови предложения с разпънат екран във всеки край, но нека видим и датата, на която може да дебютират смартфоните.

Според значителна част от източниците 5.8 инчовият диагонал, с който разполага iPhone X ще намери място като размер и при очакваните поколения, като до него ще застане още едно OLED предложение с диагонал от 6.5 инча. Вероятно тези устройства няма да се различават сериозно от iPhone X  – по-мощен процесор, повече оперативна памет и усъвършенствани камери. До двете разработки ще се подреди и едно, но по-бюджетно 6.1 инчово поколение, отново с разпънат LCD екран и TrueDepth предна камера, а за да се запознаем с очакваните предложения, ще се наложи да изчакаме още малко.

През изминалите шест години Apple представя своите нови iPhone поколения на второ или трето число от втората или третата седмица на септември, което означава само едно. Предвид малката част от от първата седмица (първи и втори се падат събота и неделя), очакваните iPhone поколения ще дебютират през третата седмица. Вероятно точната дата ще бъде 12-ти септември (сряда), предвид значението на 11-ти септември, но има и още нещо. Според наложената практика, седмица по-късно или на 19-ти септември трябва да се запознаем с официалната версия на iOS 12, а три дни след това и с първите произведени единици на очакваните iPhone поколения.

Очакваното 6.1 инчово поколение (ляво) и вариант Plus на iPhone X (дясно).

Размерите, с които може да се похвали смартфонът на Apple от най-висок клас ще бъдат запазени. Корпусът ще е идентичен с този на iPhone X, но с една разлика. Заедно с новите разцветки ще се запознаем и с малко променен панел на задната, вертикално разположена двойна камера, но нека да се върнем към 6.5 инчовия вариант. Той ще представлява Plus на 5.8 инчовия смартфон, който ще се различава от по-малката разработка единствено по размерите на вградения OLED екран.

iPhone X зад очакваното 6.5 инчово поколение.

Съвсем очаквано, декоративната рамка около стъкленото покритие при 6.1 инчовото Retina LCD поколение е малко по-дебела спрямо останалите две предложения, но има и още нещо. За да бъдат намалени производствените разходи на по-бюджетното изпълнение, рамката ще е изработена от алуминиева сплав, спрямо стоманената, с която може да се похвали iPhone X и прогнозираните 5.8 и 6.5 инчови предложения, а според последния доклад на BlueFin Research през третото тримесечие на годината Apple ще преустанови продажбите на iPhone 6s и актуалното поколение SE.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.