imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето кога ще се появи официалната версия на macOS Mojave


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира в началото на тази седмица с представянето на новите версии на операционните системи на компанията. През първите два часа от WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като около една четвърт от този времеви интервал беше отделен за промените в настолната система. Визуалната част от тях е доста интересна, а ние ще се опитаме да прогнозираме кога може да се появи официалната версия на системата.

Ако все още не сте разгледали основните промени, с които се отличават всички представени операционни системи от Apple в началото на седмицата, посетете тази връзка, но нека да си припомним и тази част от тях, върху която компанията поставя акцент в прикрепената бележка към първата бета на macOS Mojave.

  • Отново поставяме на фокус тъмния режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.

Сред останалите промени, които очакваме да видим в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате и не само. Нов изглед във Finder – Gallery View, позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като повече възможности за работа със скрийншоти, възможност за запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителна интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват macOS Mojave.

Според практиката, първата публична бета на macOS Mojave ще се появи около месец след днешното предложение, след като разработчиците от Apple изчистят всички грешки и проблеми в него, но има и една особеност. Apple не препоръчва да инсталирате разработката на Mac, който използвате като основен във вашето ежедневие. Все пак системата още е в процес на разработка, а за да се запознаете с официалната Mojave версия, ще се наложи да изчакате до началото на есента. Вероятно разработката ще дебютира между 24 и 28 септември, а ние няма да пропуснем да ви споделим новината, когато това се случи.

Повече за следващата версия на настолната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.