imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето кога ще се появи мощната Mac Pro машина и Pro Display XDR


Достатъчно е само да погледнете към дизайнерския корпус на Mac Pro и веднага ще усетите скритата мощ в неговата вътрешна част. Машината може да се похвали с Intel Xeon процесор с до 28 ядра в комбинация с до 1.5 терабайта системна памет и с възможност да стартира три 8K ProRes RAW видео потока или пък 12 в 4К ProRes RAW режим, а ние имаме една добра новина. Според официалния уебсайт на Apple, разработката ще се появи на пазара заедно с 32 инчовия Pro Display XDR монитор през септември месец, а предстои да разберем дали това ще се случи наистина.

Няма никаква причина да коментираме отново, че подобна конфигурация не може да намери мястото в домашни условия. При всички положения, тя е насочена изцяло към професионалните потребители, а ние имаме една добра новина. Всеки потребител ще може да закупи базова конфигурация и след това да подобри техническите характеристики, като подмени някои от заложените компоненти, като процесор, оперативна памет или пък видео ускорител – нещо не толкова традиционно за Apple-ските конфигурации, но все пак тук става на въпрос за доста висок клас машина.

За сериозните технически характеристики на Mac Pro свидетелства и неговото захранване, което изразходва 1.4 киловата на час, но това не е всичко. Машината може да бъде поръчана и в комплект със стойка с вградени четири колела в нейната долна част, така че да може да я преместите по един доста лесен начин, макар и да не виждаме особен смисъл в това, но нека да обърнем малко внимание и на професионалния монитор, с който Apple определено успя да ни изненада.

  • 32 инча Retina 6K дисплай панел.
  • 6016 на 3384 пиксела резолюция при 10 дълбочина на цвета.
  • Завидни 1000 нита яркост.
  • 1 000 000 към 1 степен на контраст.
  • Около 20x по-добър ъгъл на гледане спрямо средностатистически LCD панел.

Мониторът, който се отличава с гръмкото и съвсем заслужено Pro Display XDR име при всички положения може да бъде един достоен партньор на мощната Mac Pro машина, но не само заради своите сериозни технически характеристики, но и поради страхотния дизайн, с който може да се похвали. За да може да се охлажда по-добре, задната страна на корпуса на монитора е „перфорирана“ по идентичен начин с този на корпуса на Mac Pro, но има и още нещо. Към мощната компютърна конфигурация може да бъдат свързани шест Pro Display XDR монитора, които да визуализират 120 милиона пиксела едновременно.

Все още не знаем каква ще бъде цената на разработките в магазините на iStyle Bulgaria, нито кога ще стартират предварителните поръчки, но няма да пропуснем да ви информираме, когато разполагаме с повече информация.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.