imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето кои iPhone поколения ще имат вграден 5G модем


Преди малко повече от година и половина Intel представи своя нов 5G модем, който може да достигне до завидната пикова скорост от до 6 Gbps. Към днешна дата първата партида вече е произведена, но има и една особеност. Преди около два месеца компанията обяви, че напуска бизнеса с 5G модеми за смартфони, като ще акцентира върху производството на високоскоростните модеми за настолни, преносими компютри и други устройства за пренос на данни, но нека видим кой ще поеме ангажимента за производството на 5G модеми в очакваните iPhone поколения и кои ще се първите поколения с вграден 5G модем.

Новата 5G мрежа няма да намери място в очакваните iPhone поколения през 2019 година, което според практиката на Apple е съвсем очаквано. Все пак компанията трябва да извърши всички задължителни тестове на стандарта, зад което твърдение застава и последният доклад на KGI. Според известния със своите точни прогнози Ming-Chi Kuo, първите iPhone поколения с вграден 5G модем ще се появят през 2020-година, но има и една малка особеност. Прогнозата загатва за появата на три iPhone поколения, като 5.4 и 6.7 инчовите предложения ще разполагат с възможност за връзка с високоскоростната мрежа за пренос на данни, докато 6.1 инчовата разработка ще разполага с вграден LTE модул.

Припомняме ви, че Apple сключи споразумение с Qualcomm, чрез което всички съдебни претенции между компаниите отпадат, а това съвсем ясно ни показва и кой ще се ангажира с производството на вградените 5G модеми в очакваните iPhone поколения, но има и още нещо. Съществува вероятност компанията да заложи на друг или на втори производител, а според последния доклад на Fast Company, вариантите на са много. След като игнорираме Samsung, се насочваме към вероятността Apple да откупи производството на 5G модемите от Intel и да възобнови процеса по разработване, а ние имаме една добра новина. Според The Information, компанията от Купертино вече води преговори с Intel относно прогнозираното придобиване.

Тепърва предстои да разберем какво ще се случи с новата високоскоростната мрежа и очакваните iPhone поколения, а ние ви припомняме, че поетапното глобално навлизане на 5G ще протече между тази и следващата година, но има и още една причина, поради която допускаме, че Apple може да представи своите първи 5G устройства през 2020-та. Не трябва да забравяме, че първите поколения 4G модеми изразходваха батериите на мобилните устройства доста бързо, в което се крие и причината, поради която компанията от Купертино изчака появата на второто поколение модеми, които намериха своето място в iPhone 5.

Източник: MacRumors

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.