imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето с каква производителност се отличават новите iPhone поколения


Първите бройки на iPhone XR пристигнаха в магазините на iStyle преди десетина дни. Ако искате да разберете повече за премиерата на по-бюджетното ново поколение на Apple, просто посетете тази връзка. Не трябва обаче да забравяте, че този модел, освен с разпънат екран във всеки край и система за лицево разпознаване, може да се похвали и с цели шест различни разцветки на корпуса, а ние ще ви покажем с каква производителност се отличават новите iPhone поколения.

Ако трябва да бъдем честни, името на новия iPhone ни изненада, но за сметка на това характеристиките на смартфона определено грабнаха нашето внимание. Устройството съчетава в себе си почти всички технологии, с които разполагат флагшип моделите Xs и Xs Max – мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камерата с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting, но не и двойна камера, което не е толкова голям проблем.

Видно от приложената графика и след като допуснем малък процент грешка в проведените Geekbench тестове, бихме могли да заключим, че новите разработки не само работят еднакво бързо, но и достигат до около 13% по-високи резултати в single-core и до около 10% по-високи в multi-core режим спрямо iPhone X, но има и още нещо. Графичната производителност на представените през септември iPhone-и е с около 40% по-висока спрямо десетото поколение, но нека видим и останалите разлики между новите устройства.

Разликата, която позволява на поколение XR да се характеризира като „по-бюджетното“ се крие в неговия дисплей. Вместо с OLED, iPhone XR разполага с LCD Liquid Retina екран. Резолюцията е 1792 х 828 пиксела с 326 PPI, а компанията твърди, че това е най-усъвършенстваният LCD дисплей в смартфон досега. Другите разлики между iPhone XR и останалите два нови модела се крият в рамката, която не е изработена от неръждаема стомана, а от алуминий, както и в степента на водо и прахоустойчивост, която е IP67 вместо IP68.

Въпреки разликите между iPhone XR и флагшип моделите на Apple, по-бюджетното поколение определено изглежда премиум смартфон, а ние сме сигурни, че ще останете изключително доволни от неговата скорост и начин на работа. Животът на батерията ще ви позволи да използвате устройството с 1 час и 30 мин. повече от iPhone 8 Plus, но това не е всичко. Не бихме могли да подминем и шестте различни разцветки на корпуса – черен, бял, син, жълт, коралов и (PRODUCT) RED червен.

При положение, че сте решили да направите някоя друга снимка без да използвате вградената Zoom възможност, вероятно няма да откриете особена разлика между камерите на двата модела, но ако искате да се приближите до обекта за снимане, нещата стават малко по-различни. Благодарение на вградената двойна камера, поколение Xs и Xs Max може да се похвали с 2х оптично и 6х дигитално приближаване, докато iPhone XR разполага единствено с 3х дигитален zoom.

Източник: 9to5mac

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.