imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето с каква промяна ще може да се похвали Face ID в iOS 12


На WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, а по време на презентацията в понеделник най-много внимание беше отделено на мобилната система. Повече за нея може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как ще се промени биометричната система, която може да разпознае вашето лице.

Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може не само да отключи своя iPhone X, но и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително бързо и удобно, но преди да разгледаме промяната, с която може да се похвали страхотната възможност в iOS 12, ще ви припомним по какъв начин функционира системата.

В предната горна част на iPhone X е вграден иновативен проектор, който обгражда вашето лице с над 30 хиляди невидими точки, с което не само го очертава в триизмерен вариант, но и изгражда така наречената Dot Map. Инфрачервената камера прочита изградената структура, изпраща я до мощния А11 Bionic процесор и я трансформира в математически модел. Ако устройството намери съвпадение със запазен модел, ще ви предостави достъп до своето съдържание.

Първоначалните ни притеснения, че системата може да не разпознае своя потребител при промяна, като различна прическа, брада, грим или пък при наличието на някой аксесоар, като слънчеви очила или пък шапка, вече останаха в миналото. Face ID може да се похвали с безупречен начин на работа, а ние имаме една добра новина. Заедно с iOS 12, всеки потребител ще може да регистрира две лица, чрез които иновотивната биометрична система ще предоставя достъп до съдържанието на съответното устройство.

Заедно с появата на официалната версия на iOS 12, всеки от нас ще може да предостави вариант за отключване на своето устройство, примерно с лицето на своята половинка или път дете, но има и още нещо. Според повечето източници, през тази година ще се запознаем с три iPhone поколения, като всяко от тях ще се отличава с разпънат екран във всеки край и TrueDepth предна камера, докато първата бета на iOS 12 свидетелства и за появата на iPad Pro, отново с разпънат екран и вградена Face ID биометрична система. Ето защо очакваме в бъдеще ролята на Face ID да става все по-голяма.

Източник: The Verge

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.