imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето с какви устройства ще може да работи iOS 12


Според последната прогноза на Mark Gurman от преди около два месеца, в рамките на тази година Apple не само ще изравни възможностите на iOS с тези на macOS още повече, но и всяко следващо приложение ще може да бъде стартирано и през двете системи. Зад любопитното твърдение застава и Álvaro Pabesio, а ние имаме още една добра новина. Вероятно очакваната версия на мобилната операционна система ще може да работи дори с вече не толкова актуалното 5S поколение на iPhone.

Към днешна дата няма как да бъдем сигурни, че с iOS 12 и macOS 10.14 ще се запознаем с очакваните универсални приложения. Информацията не е подкрепена официално от Apple, но от друга страна изглежда доста правдоподобна. Хронологично погледнато, с всяка следваща версия възможностите на двете системи се изравняват все повече, но нека да си припомним точно върху какви промени поставя акцент интересната концепция на iosconcept, събрана в едно съвсем кратко видео с продължителност от малко над минута и половина.

Освен очаквания Dark Mode, на който iosconcept обръща сериозно внимание, виждаме и един значително променен режим на заключен екран. Вероятно всеки потребител ще може да избере желани елементи, които да останат видими, дори когато устройството е в покой, като часовник или бутон за включване на вградения фенер и не само. Измежду останалите промени се подреждат нови динамични фонови изображения, които приличат повече на кратки видеа, групирани известия, FaceTime видео разговор с до четири участника и доста по-компактна скала за ниво на звук.

Интересната концепция не е подкрепена от Apple, но изброените промени изглеждат доста функционални, а за да разберем дали някаква част от тях ще намери своето място в очакваната версия на мобилната операционна система, ще се наложи да изчакаме още няколко седмици. По време на WWDC 2018 през юни, Apple ще представи първите тестови версии на новите операционни системи, но има и още нещо. Благодарение на заложената WebKit връзка в приложението Safari може да сме почти сигурни, че iOS 12 ще бъде съвместима дори с iPhone 5S, което е един малък рекорд.

Последната съвместима версия с четвъртото поколение е деветата, с петото е десетата, докато при 5S нещата са различни. Устройството, което дебютира преди повече от пет години вероятно ще може да работи с очакваната версия на iOS, което за пореден път поставя акцент върху едно сериозно предимство на продуктите, произведени от Apple. Дори и да разполагате с някое по-старо или просто различно от последните поколения мобилно устройство или компютър, пред вас няма никаква пречка да се възползвате от актуалните възможности в последните версии на мобилната и настолната система.

Източник: 9to5mac

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.