imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето с кои устройства ще бъде съвместима iOS 12


Apple представи iOS 12 по време на своята технологична конференция преди около седмица и половина, но освен със страхотните възможности и промени в системата, вероятно една не малка част от вас иска да се запознае и с официалните технически изисквания на очакваната нова версия. Точно както прогнозирахме, те не се различават кой знае колко от тези, с които се отличава актуалината към днешна дата система. Още нещо важно – всяко устройство, което може да стартира iOS 11 ще бъде съвместимо и със следващата версия. 

Официалната версия на iOS 12 ще дебютира след около четири месеца или през септември, като през това време ще се запознаем с голяма част от възможностите на предложението, благодарение на неговите бета варианти. Към днешна дата системата може да се похвали със своята първа тестова версия, предназначена за всеки акаунт със статус на разработчик, а ето и основните промени, върху които Apple постави акцент по време на представянето на iOS 12:

  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.
  • Нови анимирани емотикони.
  • Вариант да създадете персонално Animoji предложение, което ще може да откриете като Memoji.
  • Вариант да използвате Animoji, Memoji и всички емотикони в приложенията Messages и FaceTime.
  • Полезната Screen Time възможност, чрез която може да разберете и контролирате точно колко време прекарвате в което и да е от вашите приложения.
  • Вградената Shortcuts функция в Siri позволява на интелигентния асистент да работи с всяко допълнително инсталирано приложение.
  • По-висока производителност, която позволява, примерно на приложението камера да се стартира 70% по-бързо, спрямо iOS 11.
  • Measure приложение, чрез което можете да измерите различни предмети или части от стаята, използвайки камерата на вашето iOS устройство.

Последната съвместима версия с четвъртото поколение iPhone е деветата, с петото е десетата, докато при 5S нещата са различни. Видно от приложената таблица, устройството, което дебютира преди повече от пет години ще може да работи и с очакваната версия на iOS, което за пореден път поставя акцент върху едно сериозно предимство на продуктите, произведени от Apple. Дори и да разполагате с някое по-старо или просто различно от последните поколения мобилно устройство или компютър, пред вас няма никаква пречка да се възползвате от актуалните възможности в последните версии на мобилната и настолната система.

Повече за основните промени в iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.