imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Explore Feed в настолната версия на Facebook и тази за iOS


Очакваната система за разпознаване на лица, която разработва Facebook , не може да се похвали дори с тестови вариант към днешна дата, което не важи и за изцяло новия Explore Feed раздел. За да се възползвате от него, преди всичко ще се наложи да изчакате още няколко дни, докато промяната стигне до вашия потребителски акаунт, а ние ще ви покажем какво може да очаквате от полезната възможност и как да се възползвате от нея.

За да бъдем максимално обективни, Explore Feed няма да се появи само в настолната версия на социалната мрежа и в нейното авторско приложение за iOS. Новата възможност ще стигне и до тези разработки на Facebook, които са предназначени за всяка друга мобилна операционна система, а ние ви съветваме да обновите вашето приложение с последната налична версия по стандартен начин, след като преминете през App Store и раздел Updates и да изчакате, докато промяната се отрази и на вашето устройство.

Създаваме допълнителен раздел с популярни и интересни статии, новини, видео клипове и снимки, с автоматично подбрано съдържание, съобразно това, което може да привлече вниманието на всеки един индивидуален потребител. Просто чухме от нашите приятели, че искат лесно да стигат до съдържание, което е свързано с техните интереси, без да са харесали съответните страници за целта.

В изцяло новия раздел, за разлика от News Feed, няма да срещнете нито една публикация на ваш приятел или пък на страница, която вече сте харесали, но това не е чак толкова страшно, дори напротив. Точно тук, специален алгоритъм ще ви запознае с доста интересни статии, новини, видео клипове и снимки, като всяко от предложенията е сортирано съобразно вашите интереси, страници, които сте харесали и публикациите, които сте поставили във вашия профил през годините.

Поетапното пристигане на Explore Feed няма да се забави повече от седмица, а за да се възползвате от него през настолната версия на Facebook, потърсете заглавието от дясната страна на екрана, някъде около News Feed. При мобилната версия на мрежата или приложението за iOS нещата стоят по различен начин. Отправете поглед към долната страна на екрана, докоснете върху иконата в най-дясната част и се след това върху малката ракета с надпис Explore Feed.

Източник: 9to5mac

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.