imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Face ID отключване при неуспешен опит през iOS 12


Проведената миналата седмица Световна конференция на разработчиците ни запозна с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, а по време на презентацията в понеделник най-много внимание беше отделено на мобилната операционна система. Повече за нея може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем по какъв начин ще можете да отключите вашия iPhone X, ако устройството не е могло да разпознае лицето ви първоначално.

Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може не само да отключи своя iPhone X, но и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително бързо и удобно, но преди да разгледаме поредната промяна, с която може да се похвали страхотната възможност в iOS 12, ще ви припомним по какъв начин функционира системата.

В предната горна част на iPhone X е вграден иновативен проектор, който обгражда вашето лице с над 30 хиляди невидими точки, с което не само го очертава в триизмерен вариант, но и изгражда така наречената Dot Map. Инфрачервената камера прочита изградената структура, изпраща я до мощния А11 Bionic процесор и я трансформира в математически модел. Ако устройството намери съвпадение със запазен модел, ще ви предостави достъп до своето съдържание.

Първоначалните ни притеснения, че системата може да не разпознае своя потребител при промяна, като различна прическа, брада, грим или пък при наличието на някой аксесоар, като слънчеви очила или пък шапка, вече останаха в миналото. Face ID може да се похвали с безупречен начин на работа, а ние имаме една добра новина. Заедно с iOS 12, всеки от вас ще може да регистрира две лица за достъп до съдържанието на съответното устройство, а при неуспешен опит за разпознаване, ще може да опитате отново по съвсем лесен начин. Просто трябва да минете с пръст от долната страна на екрана към горната и сте готови.

Заедно с появата на официалната версия на iOS 12, всеки от нас ще може да предостави вариант за отключване на своето устройство, примерно с лицето на своята половинка или пък дете, но има и още нещо. Според повечето източници, през тази година ще се запознаем с три iPhone поколения, като всяко от тях ще се отличава с разпънат екран във всеки край и TrueDepth предна камера, докато първата бета на iOS 12 свидетелства и за появата на iPad Pro, отново с разпънат екран и вградена Face ID биометрична система. Ето защо очакваме в бъдеще ролята на Face ID да става все по-голяма.

Източник: 9to5mac

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.