imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Face ID може да разпознае лицето само на един потребител


Иновативната биометрична система, с която може да се похвали iPhone X предизвика доста противоречиви отзиви сред потребителите или поне непосредствено след появата на смартфона на Apple от най-висок клас, но не и днес. Вече измина достатъчно време за да може да се доверим на технологията, която изглежда, че функционира изключително правилно и безпроблемно, но не и според един от потребителите на Reddit.

Steve Sheridan вече разполага с два броя от десетото поколение. Първото устройство е конфигурирано да разпознава собственото му лице, а второто това на неговата половинка, в което се крие и единствено недоволство на потребителя. За разлика от Touch ID, иновативната Face ID технология не може да разпознае повече от едно лице, но нека видим и какъв отговор получи Sheridan на своето писмо до Apple, на което е обърнал внимание главният софтуерен директор на компанията – Craig Federighi.

В момента фокусираме работата на Face ID върху разпознаването само на едно лице. (Дори възможността да добавите няколко пръстови отпечатъка при Touch ID не предполага достъп до устройството на повече от един потребител. Основната идея на тази опция се крие в това всеки собственик да може да отключи устройството с пръстов отпечатък, примерно на своя ляв и десен палец.) Със сигурност ще обърнем внимание на вашия отзив при бъдещите модификации, през които ще премине Face ID.

Въпреки дипломатичния отговор, който получи Steve Sheridan на своето писмо до Apple, вероятно дори в бъдеще Face ID няма да разполага с възможност да разпознае повече от едно лице, което реално погледнато не е никакъв проблем. Все пак идеята на тази идентификация е нито един потребител освен вас да не разполага с право на достъп до устройството ви, а при положение, че желаете да предоставите такъв, винаги може да го отключите с вашето лице или пък да споделите със съответната трета страна шест цифрената си парола.

Източник: Reddit

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.