imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Facebook започва да поддържа Live Photos


Някои потребители вече могат да ползват Live Photos във Facebook приложението за iOS. Вижте подробностите тук.

TechCrunch съобщава, че Facebook планира постепенно да направи тази функция достъпна за всички потребители на iOS приложението на социалната мрежа. Първоначално само малка група от хора ще имат възможност да качват и да виждат Live Photos във Facebook, но през новата година функцията би трябвало да бъде налична за всички потребители.

Според TechCrunch, качването на Live Photo във Facebook ще се осъществява по същия начин, както и при нормалните снимки. Ако софтуерът разпознае снимката, която качвате като Live Photo, ще можете да активирате Live опцията в долния десен ъгъл на екрана. Така останалите потребители ще могат да виждат снимката като Live Photo, което ще бъде обозначено със символа с кръговете, както е показано на изображението. Ако не активирате Live опцията, вашето Live Photo ще бъде качено като обикновена снимка.

Facebook-Live-Photos-1Както знаете, Live Photos позволява на вашите снимки да оживеят, придавайки им движение. Новата технология, която е налична в iPhone 6s и iPhone 6s Plus, запечатва кратък миг преди и след като сте заснели своя кадър, което превръща вашите изображения в нещо като кратки gif-чета.

facebook-live-photoСпоред TechCrunch, от Facebook нарочно не са направили Live Photos да се качват като такива по подразбиране, а вместо това да трябва ръчно да натиснете Live опцията. Във фабричните настройки на новите iPhone-и Live Photos функцията е включена, което означава, че към всяко ваше изображение се заснемат 1.5 сек. допълнително видео и аудио. Съществува вероятност някои невнимателни потребители да не забележат това и да качат в мрежата нещо, което не са искали.

В момента само iPhone 6s и iPhone 6s Plus могат да заснемат Live Photos, но всички устройства с iOS 9 ще могат да ги виждат в своето Facebook приложение.

Източник: TechCrunch

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.