imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Facebook и повече за очаквания Today In раздел


В рамките на изминалата година социалната мрежа Facebook претърпя много и то доста съществени промени. Вероятно вече сте свикнали с голяма част от тях, а на нас не ни остава нищо друго освен да разгледаме първата промяна в платформата за 2018 година, макар и полезната възможност все още да не е достъпна за всички потребители.

За да се възползвате от изцяло новия Today In раздел във Facebook, трябва да изчакате още няколко седмици, но и да отговаряте на едно условие, което вероятно не е никакъв проблем за вас. Няма значение дали сте стартирали платформата през вашия настолен, мобилен интернет браузър или пък през iOS приложението на мрежата. Достатъчно е само да сте посочили вашата актуална локация или адрес на местоживеене и сте готови.

Полезният раздел ще ви запознае с интересни, специално подбрани новини и събития, които се случват около вас, съобразно локацията ви. За тази цел социалната мрежа използва не само предвидени за целта алгоритми, но и човешки ресурс, а от първата тестова версия на разработката вече могат да се възползват и част от потребителите в САЩ. Ако и вие сте измежду тях, може да се запознаете с новия раздел, като докоснете върху малкия тематичен бутон, който се намира в долния десен ъгъл на приложението.

Към днешна дата функцията се намира в процес на първоначално изграждане и все още не знаем какви са точните планове на Facebook за нея, но едно е сигурно. Компанията ще се опита да привлече рекламодатели на местно ниво към новия раздел, което може и да се окаже една не толкова лесна задача. Причината за прогнозираното затруднение се крие в по-малките размери на аудиторията, до която биха могли да достигнат рекламите и в специфичната дейност на местните бизнес структури, което съвсем разбираемо се отнася предимно за по-малките населени места.

Източник: 9to5mac

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.