instant-articles-e28094-hero1

Facebook Instant Articles вече са налични за всички iPhone потребители

#Новини
2015. 10. 23.

Функцията Instant Articles позволява четенето на статии и новини директно във Facebook приложението за iPhone. Тя беше пусната през май, а от тази седмица вече е налична за всички, които ползват iPhone.

Ще можете да познаете, че даден материал е Instant Article по светкавицата в горния десен ъгъл на статията. “Незабавните статии” се зареждат десет пъти по-бързо в сравнение със стандартните мобилни уеб статии.

instant-articles-e28094-lightning-bolt1От Facebook написаха в официалния си блог:

„Тествахме Instant Articles с малка група потребители на Facebook за iPhone в продължение на няколко месеца и знаем, че читателите ги харесват. Подобреното изживяване вдъхновява хората да споделят със своите приятели незабавните статии по-често, отколкото стандартните.“

Редица големи издатели като Time, Washington Post, MTV, The New York Times, Cosmopolitan и National Geographic се присъединиха към новата услуга на Facebook. Някои от материалите, които те ще публикуват като “незабавни статии”, ще имат и интерактивно съдържание, като карти, видеа и изображения с географско обозначение.

Функцията Instant Articles ще бъде налична за Android потребителите по-късно през тази година.

Източник: Facebook

Добави коментар