imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Възможностите на очакваното приложение Facezam


По всичко изглежда, че не след дълго време ще разполагаме с възможност да открием избрана личност и във Facebook и то само след като преминем през негова снимка или поне според създателите на Facezam. Просто едно приложение за разпознаване на лица, което сравнява точно това, което сте маркирали с милионите профилни снимки, но нека разберем малко повече за привидно полезната разработка.

Създателите на Facezam свидетелстват, че проектът вече е преминал през не един или два теста, като на никак не малката база от десет хиляди лица открива съвсем коректно около 70 процента от търсените профили. Тази статистика определено може да остави нашата анонимност в миналото, но от друга страна, винаги може да се защитим. Просто слагаме някоя съвсем нереална профилна снимка и сме готови.

2017-03-14-image-4

При положение, че горната стъпка е изпълнена, Facezam няма как да отрие прилика между вашата реална и профилната снимка, но това не е всичко. Вероятно ще трябва отново да обърнете внимание на всяка една част от вашите настройки за поверителност. Припомняме ви, че социалната мрежа предоставя възможност на всеки потребител да ограничи правото на достъп до каченото съдържание от непознати.

facezam

Все още не разполагаме с кой знае колко подробна информация относно очакваното приложение, освен че ще дебютира на 21 март тази година и ще може да разпознае търсен профил в рамките на няколко секунди, но има и още нещо. Вероятно вече се досещате, че разработката трябва да отговаря на определени условия, за да може да използва базата данни от профилни снимки на Facebook.

По всичко изглежда, че Facezam не покрива горното изискване или поне към днешна дата. Създателите на приложението все още полагат усилия да преминат през тази малка пречка, която от друга страна може да забави пускането на официалната версия на разработката.

Източник: Cult of Mac

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.