imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Facebook разработва тъмна тема за своето Messenger приложение


Ако прекарвате прекалено много време пред настолната или мобилна версия на Facebook, това може да се промени доста лесно. Разработчиците на социалната мрежа пуснаха полезната Your Time on Facebook функция преди няколко месеца, но има и още нещо. Чрез новата Unsend възможност, всеки от вас може да изтрие изпратено съобщение през Facebook Messenger по доста лесен начин, а ние ще ви запознаем и с поредната промяна в приложението на социалната мрежа, от която може да се възползвате още сега, макар и все още да не е пусната официално.

Темата за дигиталното здраве на потребителите става все по-актуална и то основателно. Вероятно и на вас често ви се случва да отделяте излишно време в преглед на някоя от любимите ви социални мрежи, което освен, че зависи от вас, може да бъде коригирано доста лесно и чрез Your Time on Facebook. Реално погледнато, опцията напомня доста на заложената You’re all caught up функцията в Instagram, която ви известява, че вече сте прегледали всички публикации на вашите приятели и че нямате повече работа в рамките на мрежата. Точно такава е и задачата на Your Time on Facebook, но нека разгледаме следващата интересна промяна.

В рамките на десет минути, след като вашето съобщение бъде изпратено, можете да го редактирате или изтриете. За целта, трябва да се възползвате от полезната Unsend функция, като задържите пръст върху съответния текст и да изберете желаното действие, но има и една особеност. Всяко премахнато съобщение ще бъде прегледано от Facebook, с което действие социалната мрежа ще провери дали неговото съдържание не нарушава условията за ползване, а ние ще ви покажем как да активирате скритата тъмна тема на приложението, която явно все още е в процес на разработка и цели да приведе Messenger в съответствие с Dark Mode в iOS 13.

Официалната версия на новата Facebook Messenger функция  все още не е достъпна, което означава само едно. Ако се отпитате да откриете Dark Mode в настройките на приложението, няма да постигнете никакъв успех, което не трябва да ви притеснява. Просто отворете някой разговор, след това изпратете иконата с полумесец, изпратете я на ответната страна и сте почти готови. Докоснете върху изпратената икона и веднага ще се запознаете с известието You Found Dark Mode в горната част на екрана. Докоснете върху него, активирайте тъмната тема и сте готови. Повече за Facebook Messenger за iOS може да разберете, като посетите тази връзка, а за последната версия на iOS, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.