imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Facebook тества нова възможност в своето приложение за iOS


Мобилното приложение на Facebook вероятно е една неразделна част и от вашето iOS устройство и това е съвсем разбираемо. Разработката ви позволява да прегледате своята любима социална мрежа по всяко време и по доста лесен начин, а ние имаме добра новина. Компанията започна да въвежда, макар и в тестов вариант, една изцяло нова възможност в раздел „Камера“. Съвсем скоро всеки от нас ще може да създаде анимирано GIF съдържание без да напуска рамките на популярното приложение.

За да сте сигурни, че промяната няма да подмине и вашата версия, преди всичко направете една актуализация на приложението през App Store. Facebook доста често тества някоя нова възможност, като въвежда всяка от промените поетапно на определени групи от своите потребители. Няма начин да разберем точно кога ще може да се запознаете с вариант за създаване на анимирано съдържание през приложението. Според TNW това ще стане в рамките на броени дни, а вие може да потърсите новия бутон Normal/GIF в горната част на екрана в раздел „Камера“.

Интересната възможност ви позволява да създадете кратко GIF съдържание и то без никакви ограничения. Може да се възползвате от стандартните за приложението ефекти и варианти за добавяне на елементи и не на последно място – освен да публикувате своя проект във Facebook, може да го запазите и във вашето iOS устройство.

По всичко изглежда, че социалната мрежа се опитва да ни задържи в рамките на своето приложение за колкото се може по-дълъг период от време, за което свидетелства и отражението на новата възможност. Вероятно голяма част от потребителите ще искат да споделят своето анимирано съдържание с приятелите си във Facebook, което определено ще повиши активността на всяка една от страните.

Повече за Facebook може да разберете, като посетите тази връзка, а за последните промените в Messenger за iOS, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.