imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Фенове представят своята интересна концепция за iOS 10


След като края на миналия месец ви представихме очакваните промени в iOS 10 през погледа на Федерико Витичи и Сам Бекет, които може да си припомните, като натиснете тук, днес разполагаме и с още едно любопитно концептуално видео, но този път кадрите са създадени от група запознати с операционната система фенове.

Основните промени, които запалените почитатели представят в своето видео, отразяват разширена функционалност при заключен екран на iOS устройството. Както сами може да видите от кадрите, концептуалните възможности при заключен екран са свързани с достъп до разширена прогноза за времето, управление на предварително зададени аларми, както и появата на цветни красиви банери в горната част на екрана, като цветът на фона на банера ще зависи от приложението, от което идва уведомлението.

Следващата основна промяна, според почитателите, разкрива нов затъмнен режим на темата, който ще се включва автоматично през тъмната част на денонощието или ръчно от потребителя на устройството. Припомняме ви, че тази концепция беше отразена и в концептуалното видео на Федерико Витичи и Сам Бекет.

Последното концептуално нововъведение, наречено “Quick View” изглежда изключително практично и удобно. Основана на вече известната ни 3D Touch технология, “Quick View” функцията трябва да ви даде възможност с едно докосване и вероятно задържане на икона да достъпите до нейното съдържание, а по възможност дори да извършите и съответна настройка.

Не може да бъдем сигурни, че тези промени ще бъдат разработени в очакваната версия на iOS, но със сигурност нововъведенията в 10-тата версия на операционната система ще бъдат значителни. Вероятно така ще компенсират по-несъществените промени в хардуера на очаквания през септември месец на тази година iPhone 7.

Всички наши статии, свързани с очакваните промени в iOS 10, може да видите тук, а съвсем скоро ще станем свидетели и на реалните промени, след като новата версия на операционната система дебютира по време на Световната конференция на разработчиците, WWDC 2016, която ще се проведе между 13-ти и 17-ти юни.

Източник: cultofmac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.