imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Game Dev Tycoon: една интересна и доста нестандартна игра за iOS


Ако някога ви се е искало да създадете и наложите на пазара някоя игра, страхотната разработка на Greenheart Games е точно за вас. След завидния успех на настолната версия на Game Dev Tycoon, вече всеки потребител може да инсталира хитовата игра и на своето iOS устройство. Създайте своето виртуално студио за разработка на приложения и се опитайте да го превърнете в най-успешното на пазара.

За да инсталирате Game Dev Tycoon, се налага да разполагате с версия на iOS поне 9.1, както и да заплатите 10.99 лв. Свободното място, което ще ангажира приложението се равнява на около 172.9 мегабайта, стига да го инсталирате върху последната версия на мобилната операционна система, а ние имаме една добра новина. Не е нужно да извършвате никакви покупки през приложението, за да се насладите на всички възможности, които може да ви предложи то. Също така, не е необходимо да разполагате с интернет връзка.

Всичко започва в един малък гараж, вероятно в САЩ, където вашата тепърва развиваща се компания за разработване на игри упражнява своята дейност. Разполагате с не толкова голям екип от персонал, но това не е абсолютно никакъв проблем. Все пак този сектор през 80-тe години на 20-ти век не е толкова развит, така че каквото и да направите, няма да сбъркате особено или поне през първите години от съществуването на студиото. Преди всичко ще се наложи да изберете платформата, за която ще разработвате първата си игра.

Разполагате с право на избор между Commodore 64 и PC, като не е нужно да ви споделяме, че правилната стратегия е да се фокусирате върху персоналните компютри. Все пак вече сме 21-ви век и знам точно как са се развили технологиите през годините, когато започва действието в Game Dev Tycoon. Всеки потребител може да избира измежду няколко игри, теми и графики, но с времето това ще се промени. Колкото повече напредвате, толкова по-разнообразни инструменти за кодиране ще се разкриват пред вашите разработчици и не само.

Обърнете по-голямо внимание върху предлагането и ценообразуването на вашите игри. Все пак ще дойде един момент, в който за да управлявате вашето студио ще имате необходимост от доста финансови ресурси. Точно тогава ще получите и предложение за заем от банка, но трябва да го обмислите добре. Лихвеният процент при всички положения няма да бъде кой знае колко нисък, но пък ако прецените, че с печалбата ще покриете главницата, лихвата и ще останете на плюс, не трябва да се замисляте.

Колкото повече напредвате във времето, толкова повече платформи за разработване на игри ще се разкриват пред вас, включително и Gameboy, PlayStation 2 и Xbox 360.

Източник: iTunes

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.