imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gemini 2: забравете за дублиращите се файлове


Дублиращите се файлове могат да заемат голяма част от ценното дисково пространство на вашия компютър, което да го забави ненужно. Тук ще ви представим едно приложение, което може да ви помогне да се справите с подобна ситуация.

Най-вероятно и на вас често ви се случва да свалите един файл или снимка повече от веднъж. Когато тези документи са с размер от по няколко мегабайта, това не е проблем, но когато става въпрос за по-големи файлове, може да задръстите компютъра си с ненужно съдържание. Gemini ще ви помогне именно в такива случаи. Приложението сканира целия ви диск и анализира вашите файлове, а дублиращите се такива са извадени в списък, така че да видите дали наистина тези данни не са ви необходими.

Приложението работи много бързо и прави сравнително малко грешки. Разбира се, има файлове, които програмата не може с точност да определи дали са дублиращи. Това, което трябва да направите, е да изберете папка или файл и да натиснете бутона за сканиране. В случай, че бъдат намерени повтарящи се файлове, можете да видите тяхното местоположение, размер и дата. След това можете спокойно да премахнете дублиращите се файлове, от които нямате нужда.

Gemini 2 има както безплатна, така и платена версия, като ние тествахме първата, която ни свърши добра работа. Ако искате да изпробвате приложението, можете да го направите оттук.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.