imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gmail: Задаване на автоматичен отговор през macOS или iOS


За разлика от мобилната система, където за да се възползвате от полезната Automatic Reply възможност, сървърите на вашия мейл акаунт трябва да са конфигурирани подходящо, при macOS нещата са различни. Всеки потребител може да зададе автоматичен отговор на който и да е от своите мейл акаунти. За да използвате функцията, вашият настолен или мобилен Mac трябва да остане включен или в спящ режим, но не и ако сте заложили на Gmail. Всичко може да бъде свършено от сървърите на мейл клиента, а ние ще ви покажем какво трябва да направите за целта.

Без значение дали сте пред вашия Mac или iOS устройство, преди всичко ще се наложи да отворите Safari или друг браузър и да заредите настолната версия на Gmail. След това докоснете върху малкото зъбно колело, изберете Settings от падащото меню и потърсете Vacation Responder в раздел General. Остава само да включите полезната възможност, като изберете опция Vacation responder ON и сте готови да преминете към следващата стъпка.

Срещу поле First day изберете датата, на която желаете да се активира автоматичното отговаряне. Ако искате да сложите и дата, на която функцията да се изключи, поставете една отметка пред Last day, въведете стойност и сте готови и с тази малка настройка, но идва ред и на най-съществената част. Срещу Subject въведете желаната от вас тема на писмото, което ще бъде изпратено като автоматичен отговор, а в долното поле може да поставите и желан текст, примерно кога отново ще бъдете на работа или към кой ваш колега да се обърне ответната страна при необходимост.

Остава само да запазите настройките, но има и още една малка особеност. Ако искате автоматичният отговор да стига единствено до хора, с които работите или просто сте въвели в списъка с вашите Gmail контакти, сложете една отметка пред Only send response to people in my Contacts. За да запазите настройката, кликнте върху Save Changes и сте готови. Дори и да изключите вашия Mac или пък iOS устройство, сървърите на Gmail ще се погрижат да изпратят вашето съобщение в отговор на всяко получено писмо, докато не деактивирате функцията или просто не настъпи датата, на която сте посочили това да се случи автоматично.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.