Star-Wars-Lightsaber-Escape-cover

Google превръща iPhone-а ви в лазерен меч

#Новини
2015. 12. 18.

Треската покрай премиерата на най-новия епизод на Star Wars продължава с пълна сила. Ето как и вие можете да се превъплътите в джедай, а вашият iPhone да ви служи за лазерен меч.

Още през лятото ви представихме някои приложения за iOS, които да ви подготвят за излизането на Епизод VII: “Междузвездни войни: Силата се пробужда”. След като първата прожекция на най-новата част от легендарната Star Wars сага вече е факт, е време отново да обърнем внимание към приложенията на своя iPhone. Този път изненадващо няма да се насочим към обичайното място – App Store, а ще отправим поглед към Google.

Star-Wars-Lightsaber-Escape-1Да, Google представиха играта Lightsaber Escape, която може да превърне вашия смартфон в лазерен меч. Необходимо е просто да отидете на адрес www.google.com/starwars/ през браузъра на вашия компютър, да хванете с две ръце iPhone-a си (iPhone 6 Plus или iPhone 6s Plus сигурно би бил най-подходящ) и да го калибрирате към играта. Играта е оптимизирана за браузъра Google Chrome, но работи добре и със Safari. Ето един клип, който може да ви даде представа за какво става въпрос.

Освен Lightsaber Escape, на специалната Star Wars страница на Google, можете да изберете между Тъмната или Светлата страна на Силата. В зависимост от вашия избор, някои Google приложения, като YouTube, Google Maps, Gmail, Google Chrome и др., могат да изглеждат по различен начин. А Google Translate вече поддържа и ауребеш – езика и азбуката от Междузвездни войни.

Добави коментар