imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Google налага поетапно своята изцяло нова Gmail визия


Няма по-лесен начин да прегледате вашата поща през iOS или macOS от заложеното приложение Mail, но за да се възползвате от него, предварително трябва да въведете мейл сървър, потребителско име и парола. Всичко това може да стане по един доста лесен начин, особено ако използвате Yahoo или Google. Изберете услугата, след това напишете името на вашата поща, паролата за достъп и сте готови, а ние ще ви покажем какви промени може да очаквате от интернет версията на Gmail през следващите няколко седмици.

Ако и вие използвате услугите на Gmail, трябва да знаете, че Google вече налага поетапно и един изцяло нов дизайн на настолната интернет версия на своята разработка. Заедно с визуалната промяна, до няколко седмици ще се запознаете и с няколко нови възможности, но не очаквайте нещо иновативно. Бихме казали, че разпределението е идентично на това, с което сте свикнали. Всички бутони, менюта и прозорци са си на мястото, но с една малка разлика. Google залага на така наречения прозрачен дизайн и заоблените ъгли, за което свидетелстват и предоставените изображения от The Verge.

При всички положения, новата визия на Gmail изглежда доста по-съвременна от предната, което е съвсем нормално. Промените в това отношение, през които е преминала платформата от появата си през 2004 година до днес не са кой знае колко сериозни, за разлика от потребителите, които я използват. За 14 години от своето съществуване, Gmail достигна до над 1.2 милиарда активни потребители, като броят им нараства с всеки изминал ден, но нека видим с какво може да ви бъде полезна и изцяло новата Snooze функция.

Ако вашата входяща пощенска кутия е пълна с писма, няма да бъде никак лошо да зададете приоритет върху всеки елемент, а това може да стане по един доста лесен начин. Просто изберете съобщението, след това кликнете върху иконата с малък часовник, която се намира в хоризонтално разположения панел с инструменти и изберете Snooze. Остава само да посочите след колко време желаете Gmail да ви подсети за това писмо и сте готови. Писмото ще се скрие автоматично и ще се появи точно тогава, когато сте отбелязали, че ще имате възможност да го прегледате.

Ако отправите поглед към дясната горна част на екрана ще видите един нов, вертикално разположен панел с инструменти. Просто кликнете върху иконата с календар или пък върху тази на вашия бележник и той ще се визуализира автоматично, но има и една особеност. Неговата позиция е от дясната страна на екрана. Така може да пишете нов имейл и да редактирате, примерно вашия календар или пък да въведете някоя бележка на един екран, по изключително лесен и удобен начин, а ако искате да разберете повече за Gmail, просто посетете тази връзка.

Източник: The Verge

AirPods game w1 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.