imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Google премахна интересна тестова възможност от Maps за iOS


Преди малко повече от седмица се запознахме с полезната Measure distance възможност в приложението Maps на Google. Благодарение на полезната промяна, всеки потребител може да провери какво е разстоянието между тази част от картата, върху която се намира и всяка останала точка от нея. Всичко става по един съвсем лесен начин, но явно това не е единствената промяна, която подготвят разработчиците от Google.

Заедно с появата на Measure distance, приложението предостави достъп до още една възможност, макар и в тестови вариант, от която потребителите на останаха кой знае колко очаровани, дори напротив. Реално погледнато, няма нищо лошо в това разработката на Google да изчисли точно колко калории сте изгорили с разстоянието, което сте изминали, примерно на дневна база без помощта на каквото и да е превозно средство, но все пак за тази цел Maps трябва да разполага с малко повече информация за вас.

Противно на всяко приложение от категория Health, новата възможност на Google измерва калориите, които сте изгорили само на база изминато разстояние, без да разполага с никаква информация относно вшия пол, възраст или пък тегло. Приложението преобразува изгорените калории в малки кексчета. Да, това е просто един пример, но от друга страна, няма да бъде никак лесно на Google да грабне вниманието на потребителите с нещо толкова абстрактно.

С тази разходка вие изгорихте 1823 калории – това са почти 17 малки кексчета!

В рамките на тестовия период на новата възможност, доста голяма част от потребителите, които я изпробваха, оставиха своите отрицателни отзиви, а това няма как да остане незабелязано от разработчиците на приложението. Интересната възможност е премахната и вероятно няма да се запознаем с нейна официална версия или поне това няма да се случи скоро, което разбираемо. Google има още доста работа по тази промяна, за да ни предложи нещо вълнуващо, а за да разберете повече за полезната Measure distance възможност, посетете тази връзка.

Източник: The Verge

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.