imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Готов вариант на iOS 11 и кога ще бъде пусната системата


През последните няколко месеца или от началото на юни, когато Apple ни запозна с първата тестова версия на iOS 11 по време на WWDC, до днес се запознахме с десет бета разработки на операционната система, но явно те ще останат в миналото. Преди броени часове компанията представи своите нови продукти, като заедно с тях се появи и Golden Master вариант iOS 11.

Разработката отново е предназначена за провеждане на тестове, но с една малка разлика. Предложението не се различава по никакъв начин от официалната версия, стига Apple да не открие някоя друга грешка в него, а ние ви припомняме, че всеки може да инсталира днешната бета и на своето iOS устройство. За целта просто посетете тази връзка, но не трябва да забравяте, че компанията не препоръчва подобна стъпка или поне не на iPhone или iPad, който използвате във вашето ежедневие.

Операционната система, с която Apple ще остави 32-битовите приложения в миналото, вече разполага с всички необходими защити и подобрения в сигурността, а ние ви припомняме, че iOS 11 се отличава с няколко доста големи промени, като Drag & Drop, изцяло нов Control Center, който всеки потребител може да персонализира по лесен начин, Dock за iPad и със заложеното приложение Files, което ви предоставя лесен и бърз достъп до вашите файлове, но това не е всичко. Голяма част от заложените фонови изображения са премахнати, като на тяхно място идват няколко нови варианта. Компанията е оставила доста класически предложения, с което акцентира върху десетата година от появата на първия iPhone.

По всичко изглежда, че iOS 11 премина през един рекорден брой от бета варианти, което означава само едно. Проблемите при разработването на системата през последните няколко месеца на са никак малко, но това не само, че не трябва да ни притеснява, но и е съвсем нормално. Все пак предложението се отличава с доста промени и нови възможности, а нас като потребители ни интересува крайният резултат, който е ясен. Новата GM разработка на iOS 11 може да се похвали с изключително стабилен и бърз начин на работа.

Официалната версия на iOS 11 ще бъде достъпна за сваляне на 19 септември, вероятно след 20:00 ч. наше време, но все пак не трябва да забравяме, че актуализацията може да се появи по различно време при всеки потребител, което не е толкова страшно. Забавянето вероятно няма да продължи повече от няколко часа, но нека видим през каква свързана промяна с вашето iOS устройство преминава и настолната версия на iTunes.

Разработчиците от Apple са забелязали, че възможностите на iTunes не само са станали твърде много, но и до известна степен са объркващи за доста потребители. Приложението се превърна не само в един източник на видео и музикално съдържание, но и в мащабна платформа, която ви позволява да предприемете най-различни действия, свързани с вашето iOS устройство, което скоро ще се промени. Разделите като App Store и Ringtone за iOS вече са изнесени към мобилната система, а според нас това е само началото на големите промени, през които ще премине настолната версия на iTunes.

Новата 12.7 версия на iTunes може да бъде инсталирана още сега и на вашия Mac по стандартен начин, след като отворите настолната версия на App Store и кликнете върху раздел Updates.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.