imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво се случва при повреда с Taptic Home бутон при iPhone 7


Страхотният iPhone 7 определено оставя стандартния физически Home бутон в миналото, като на негово място, разбира се, може да откриете подобен на външен вид, но много по-сигурен и надежден вариант, наречен Taptic Home бутон.

Повече за чувствителния на допир бутон и вградената в него Taptic Engine технология, може да разберете, като посетите следната връзка, а в настоящата статия ще ви покажем, какво бихте могли да очаквате при възникнала техническа неизправност с него.

screen-shot-2016-10-15-at-9-47-08-am

Разбира се, вероятността да срещнете затруднение с вградения Taptic Home бутон е изключително малка, на практика неговата амортизация може да бъде приравнена на нула. Въпреки всичко, компанията от Купертино е разработила алтернативен вариант, благодарение на който, при възникнала повреда, вие бихте могли да използвате вашето устройство по съвсем стандартен начин.

Хубаво е да знаете, че съществува вероятност при опит за извършване на действие с вградения Home бутон, той да не реагира веднага, а вие да срещнете съобщение с надпис “The Home Button May Need Service”. Това не трябва да ви притеснява, просто почистите повърхността на бутона и повторете процедурата.

Screen Shot 2016-10-16 at 12.36.19 PM

Вероятно вече сервизното съобщение се е скрило, а при положение, че все още го виждате, веднага бихте могли да продължите по стандартен начин работата с вашето устройство, като използвате появилия се в долната част на екрана софтуерен бутон. Неговите възможности са абсолютно идентични с тези, с които разполага вграденият Taptic Home бутон, но, разбира се, той не може да симулира усещане за натискане на физически бутон.

Възникналата грешка, която може да видите в прикачените към настоящата статия снимки, не е често срещана, а за да се справите с нея, просто рестартирайте вашето устройство по стандартен начин. След като операционната система зареди, няма да има и следа от подобно неудобство.

Повече за iPhone 7 може да разберете, като посетите следната връзка, а за iOS 10, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.