imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Group FaceTime ще се появи с първата актуализация на iOS 12


Ако не сте проследили всички бети на iOS 12, припомняме, че представената в първите тестови варианти възможност за провеждане на колективен FaceTime разговор изчезна от системата с нейната седма тестова версия, което не е чак толкова голям проблем. Както обещаха разработчиците от Apple, полезната промяна ще се появи заедно с някоя от първите тестови версии на iOS 12, за което свидетелства и първата бета на iOS 12.1.

Според проведените тестове на Group FaceTime от MacRumors, новата функция работи без никакъв проблем, но само на пръв поглед. Те не са изпълнени с максималните 32 участника, в което може да се крие и причината за премахването на полезната възможност от седмите тестови версии на iOS 12 и macOS Mojave. Допускаме, че при натоварване на FaceTime, колективният разговор може да блокира или да не функционира правилно, но монетата винаги има и друга, в този случай маркетингова страна.

Възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор ще се появи в рамките на тази есен. Ако се доверим на първата бета на iOS 12.1, вероятно промяната ще дебютира точно с нея, но има и още нещо. Нейното пускане може да съвпадне с появата на очакваното iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, а това означава само едно. Компанията вероятно иска да представи новите поколения таблети заедно с Group FaceTime и забавната възможност в заложеното приложение да се маскирате с някое друго Animoji или Memoji предложение.

За да стартирате колективен FaceTime разговор, преди всичко ще трябва да изчакате до появата на iOS 12.1. След това отворете заложеното приложение и докоснете върху малкия плюс, разположен в горния десен ъгъл. Добавете един по един всички контакти. За да стартирате конферентната връзка, докоснете върху зелената икона със слушалка за аудио разговор или с камера за видео, изчакайте докато се свържете с ответните страни и сте готови, а ако искате да се върнете към съществуващ разговор, това може да стане по още по-лесен начин. Докоснете върху създадената група и изберете аудио или видео режим.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.