ios10-home-kit-imagazin-bg

Новото приложение Home в iOS 10 контролира вашите HomeKit устройства

#Новини
2016. 06. 24.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 приключи едва преди седмица, а благодарение на предоставената на разработчиците бета версия на 10-тата актуализация на iOS, днес разполагаме с едно любопитно видео, което разкрива възможностите на новото приложение “Home”.

Голяма част от потребителите на HomeKit очакваха с нетърпение една централизирана възможност за управление на своите безжични устройства, а тя ще дойде съвсем скоро с новото приложение Home, което ще ви позволи да управлявате всички свързани HomeKit аксесоари през вашето iOS устройство, като iPhone и iPad, както и през Apple Watch.

Новите видео кадри, които ще ви демонстрират възможностите на приложението, са предоставени от MacRumors, а с тях може да се запознаете тук:

От любопитните кадри бихме описали приложението съвсем кратко – един много бърз, лесен и удобен начин за управление на всички свързани HomeKit устройства. В тестовата версия на iOS 10 приложението не функционира с абсолютно всички устройства, но това със сигурност ще бъде поправено, като официалната версия на мобилната операционна система, която ще бъде пусната през септември, ще предлага много по-голям асортимент от възможности.

Веднага, щом отворите приложението, началната страница ще ви предложи списък с предварително зададени теми, като всяка от тях може да бъде приложена само с едно докосване. Разбира се, присъства и още един списък, в който са изброени всички свързани HomeKit устройства. За индивидуално управление просто трябва да докоснете върху желан аксесоар и веднага ще се отвори прозорец с възможните за него настройки.

В очакваното приложение виждаме и раздел “Settings”, а той предлага възможност за задаване на име на всеки потребител в домакинството, както и да подреди всички свързани устройства по стаи, а след това да зададе и индивидуални теми, които да можете да активирате по всяко време.

Новото приложение Home ще бъде пуснато официално през месец септември, като част от iOS 10, а благодарение на него ще имате възможност да свържете и управлявате неограничен брой HomeKit устройства като климатици, радиатори, камери, домофонни системи и осветление, по един отдалечен и изключително лесен начин.

Очакваната 10-та актуализация на iOS ще съдържа много значителни подобрения, а повече информация за нея може да разберете, като натиснете тук.

Източник: macrumors

Добави коментар