imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

HomePod и развитието на смарт тонколоните през 2018 година


През миналата година се запознахме с доста нови продукти и операционни системи на Apple, което може единствено да ни радва, въпреки че една от очакваните през декември разработки така и не се появи на пазара. Според официалното съобщение на компанията, HomePod или интелигентната Siri тонколона ще дебютира през първите месеци на тази година, а ние ще разгледаме поредната интересна прогноза на Canalys.

Още преди да видим графиката става ясно, че според анализаторите една от най-бързо развиващите се категории от технологии през 2018 година ще бъде тази, в която са събрани всички интелигентни тонколони. Ако сравним прогнозираните цифри, които се равняват на продажби от категорията в размер на около 56.3 милиона единици, вероятно потребителите, които ще се ориентират към някоя друга интелигентна тонколона ще бъдат два пъти повече спрямо тази година, което е съвсем разбираемо.

Ако се върнем към 2017 година, по-голямата част от всички потребители са се доверили на интелигентната разработка на Amazon или на Echo, докато към Google Home са се насочили близо три пъти по-малка част от тях, но в края на тази година, вероятно статистиката ще бъде доста по-различна. Все пак съвсем скоро ще се запознаем и с предложението на Apple от категорията. Според Canalys, интелигентната тонколона HomePod няма да се класира на първо място по продажби сред останалите предложения, но от друга страна ще бъде предпочетена от всички Apple потребители.

Компактните размери на HomePod не оказват отрицателно влияние върху качеството на разработката. В малкия корпус намират своето място точно седем високоговорителя, шест микрофона и процесорен чип А8, с който се отличава iPhone 6, а за да разберете повече за изцяло новото устройство на Apple, което вероятно ще се появи на пазара през следващите няколко седмици в рамките на САЩ, Великобритания и Австралия, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.