imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

HomePod: един очакван Apple продукт


Измина почти половин година от началото на юни, когато Apple представи своите нови операционни системи и продукти по време на WWDC. Вероятно през декември ще се запознаем с очакваното мощно поколение iMac Pro, а изцяло новото HomePod предложение, към което значителна част от потребителите проявяват интерес, ще се появи на пазара в САЩ, Великобритания и Австралия.

Каквото и да стане, към днешна дата няма нещо, което да може да измести нашето внимание от първите произведени единици на празничното десето поколение iPhone, които ще започнат да се появяват след няколко дни, но от друга страна, това не ни спира да ви припомним и всичко, което знаем за интелигентната тонколона на Apple.

HomePod не е просто една стандартна Bluetooth колона. Предложението се отличава с вграден интелигентен асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS, но нека започнем с размерите и дизайнa на устройството. Цилиндричната форма на корпуса наподобява доста тази на Mac Pro, но не и съобразно своите размери. Височината достига до 17 см при ширина от 14 см, докато във вътрешната част на HomePod намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за Apple TV от трето поколение и iPhone 6.

Благодарение на вградения интелигентен асистент, всеки потребител ще може да управлява колоната с гласови команди, както и да получи достъп не само до цялото съдържание на Apple Music, но и да стигне до всеки от своите HomeKit аксесоари по един още по-лесен начин. Нека видим и последната патентна заявка на компанията от преди месец:

HomePod използва пространствени данни, за да разбере точно в коя част на стаята се намира и да регулира автоматично възпроизвеждането на звук. Тази технология позволява на разработката да разбере своята позиция, без значение дали устройството е поставено на масата, в някой ъгъл или на пода.

По всичко изглежда, че HomePod ще може да се калибрира по автоматичен начин, след като съобрази няколко основни предпоставки относно мястото, на което е разположена колоната в избрано помещение и позицията на всеки слушател в съответния обем, като причината за това е ясна. Компанията се стреми не само да приспособи устройството към всяко помещение от акустична гледна точка, но и всеки от слушателите да може да чуе всяка възпроизведена честота по правилен начин.

Въпреки компактните си размери, в HomePod намират своето място точно седем високоговорителя и шест микрофона, а за да разберете повече за изцяло новото устройство на Apple, което вероятно ще се появи на пазара през декември, но само в рамките на САЩ, Великобритания и Австралия на цена от около 349 долара, просто посетете тази връзка.

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.